16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedintele romilor londonezi - prins in usa garajului

Presedintele romilor londonezi – prins in usa garajului

La nici o zi dupa ce s-a intors pe meleagurile romanesti natale, presedintele unei comunitati de etnici romi din Marea Britanie a fost victima unui accident casnic mai putin obisnuit.

Moruzi Iamandita, de 48 de ani, din Craiova, a locuit mai multi ani in Marea Britanie, unde a detinut, conform celor declarate de el, functia de presedinte al celei mai importante comunitati de etnici romi din Londra. Pentru ca „mandatul“ i-a expirat in seara de miercuri, 17 iulie 2002, Iamandita s-a intors definitiv in Craiova impreuna cu familia sa, pentru a pune bazele unei fundatii de ajutorare a romilor olteni cu o situatie materiala precara.

„Aveam de gind sa le propun lui Tatian si altor lideri ai romilor din Craiova sa facem ceva pentru a-i ajuta pe acesti oameni care se lupta de atita timp cu saracia“, a precizat Iamandita.

Din pacate, liderul nu a mai apucat sa-si faca publica intentia. A doua zi, dis-de-dimineata, in timp ce incerca sa-si scoata masina din garaj, grilajul metalic de la intrare cu toate cele aproximativ 300 de kilograme ale sale s-a prabusit peste el.

„Constructia fiind subreda dupa atitia ani in care nu s-a mai ingrijit nimeni de ea, in momentul in care am tras de una dintre barele sudate ale grilajului de la intrare, mai multe caramizi s-au desprins din zid si au cazut pe mine impreuna cu grilajul“, a spus el.

Cu toate acestea, Iamandita s-a ales doar cu o taietura adinca la piciorul drept, care a necesitat internarea in Clinica de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic nr.1 Craiova. El a fost operat si se va face bine, dar continua sa se minuneze de norocul pe care l-a avut reusind sa scape cu viata dupa un asemenea incident.

In ceea ce priveste proiectul de infiintare a unei fundatii a romilor la Craiova, Iamandita a promis ca va fi realizat indata ce starea de sanatate ii va permite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS