12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalul - inamicul numarul unu

Calul – inamicul numarul unu

Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova primeste macar cite un „client“ pe zi abia scapat cu viata (sau nu) din ….coltii bidiviilor. „Au innebunit caii!“, spun oamenii, mai ales cei care au avut ghinionul sa simta pe pielea lor ce inseamna furia patrupedelor. Din pricina caldurii, a metodelor educative administrate de stapini ori din alte cauze necunoscute, animalele au de la o vreme un comportament cel putin ciudat: nu asculta comenzile, lovesc si musca. Unii dintre cei „vizati“ au avut noroc si au scapat cu viata. Altii insa si-au gasit sfirsitul sub copitele animalelor sau rotile carutelor.

Nitu Stefan, de 43 de ani, din Mischii, l-a batut pe Gelu cu biciul pentru ca animalul se incapatinase sa nu asculte comanda lui. Nu s-a intimplat nimic pe moment. A doua zi, insa, Gelu a asteptat pina s-a apropiat stapinul de el si l-a insfacat cu dintii de git si de brat. Omul a scapat de sub copitele calului doar cu ajutorul fiului sau.

Rozalia Onita, de 65 de ani, din Sadova, a fost acrosata in urma cu o saptamina de o caruta, in timp ce se deplasa pe ulita comunei. Dupa o saptamina de spitalizare, Rozalia a decedat duminica, 21 iulie.

Gheorghe Anghelina, de 57 de ani, din Verguleasa – Olt, si Eugen Tamboi, de 20 de ani, din Negoi, au fost loviti de propriile animale, in urma incidentelor barbatii fiind internati in spital si diagnosticati cu traumatisme cranio-cerebrale, faciale, fracturi, plagi contuze.

Ionut Puica, de patru ani, din Poiana Mare, a fost grav accidentat de un cal simbata seara, in apropierea casei. Baietelul se juca alaturi de alti copii, cind una dintre carutele care se deplasau pe sosea a schimbat directia, iar trupul copilului a ajuns sub copitele calului. Ionut a fost transportat la spital, unde i s-au acordat toate ingrijirile necesare. Acum, el este in afara oricarui pericol.

Eugen Badanoiu, de 33 de ani, din Locusteni – Daneti, a ajuns ieri-dimineata pe masa de operatie. Tinarul a fost atacat de armasarul sau, care i-a sfisiat regiunea ombilicala. Eugen va fi nevoit sa ramina citeva zile bune pe patul spitalului, pentru recuperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS