13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlagrant in Craiovita Noua

Flagrant in Craiovita Noua

• Doi hoti au fost observati de locatarul unui bloc tocmai in momentul in care spargeau un magazin • Cel care i-a vazut si-a chemat doi prieteni si a pornit in cautarea hotilor • Unul dintre spargatori a fost imobilizat dupa citeva minute de „voluntari“, iar celalalt a fost prins de o patrula de politie

Marian Lungu, zis „Mobra“, de 27 de ani, impreuna cu George Catalin Ionica, de 23 de ani, ambii din Craiova, sint autorii unei spargeri savirsite ieri-dimineata la un magazin din cartierul Craiovita Noua.

Pe la ora 2.00, profitind de intuneric, cei doi au pus mina pe o piatra si au reusit sa sparga geamul armat al magazinului SC ROBAUMI PROD SRL, situat chiar in statia de autobuz Bigul Nou. Unul dintre indivizi, mai subtirel, a reusit sa se strecoare pe geam in interior, patrunzind printre gratiile puse la fereastra. Acolo, a luat citeva plase din cui si s-a apucat de „cumparaturi“. Cei doi s-au facut apoi nevazuti in noapte.

O spargere observata de la balcon

Hotii n-au avut insa prea mult noroc. In timp ce operau, au fost observati de Gigi D., care locuieste la etajul IV al blocului invecinat. Omul nu prea avea somn si iesise pe balcon sa vada daca mai ploua. Observind ce se intimpla la magazinul din statie, a dat fuga la doi vecini – Adrian T. si Alexandru S. – si impreuna au plecat in toiul noptii dupa hoti. Colaborind cu o patrula de politie, cei trei au reusit sa-l prinda pe unul dintre spargatori, celalalt picind in bratele politistilor in apropierea domiciliului personal. Amindoi aveau asupra lor sacose pline cu tigarile si cu ciocolata luate din magazin.

Un magazin blestemat pentru hoti

Patronul magazinului „vizitat“ – Mihai Ionescu – spune ca hotii care incearca sa fure de la el sint parca urmariti de un blestem: „De patru ori mi-a fost spart magazinul si tot de atitea ori hotii au fost prinsi de catre politie, ba chiar si bunurile furate mi-au fost restituite in totalitate. Cred ca hotii nu prea au noroc cu magazinul meu“.

Seful Sectiei 5 Politie Craiova, lt. col. Cornel Tomescu, a tinut sa le multumeasca barbatilor care au contribuit la prinderea spargatorilor: „Este de apreciat un asemenea gest. Speram ca si alti cetateni sa colaboreze cu organele de politie la prinderea infractorilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS