9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtentie la magazinele de carne din Mehedinti!

Atentie la magazinele de carne din Mehedinti!

Produse de origine animala fara certificat sanitar-veterinar si cu termenul de valabilitate expirat

Inspectorii de specialitate din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti au efectuat, in ultimele zile, mai multe actiuni de control, la unitatile din Drobeta Turnu Severin, Vinju Mare, Cujmir, Gruia, care comercializeaza produse de origine animala. In urma controalelor efectuate la 25 de unitati, inspectorii au gasit numeroase deficiente: comercializarea produselor fara autorizatie sanitar-veterinara de functionare, lipsa certificatului sanitar-veterinar de transport, produse cu termen de valabilitate expirat si admiterea personalului in unitate, fara echipament de protectie.

Inspectorii au dispus confiscarea a 18 kg de preparate din carne, in valoare de 1,3 milioane de lei si au aplicat zece amenzi contraventionale, in valoare de 14,6 milioane de lei.

„Principalele deficiente au constat in comercializarea produselor de origine animala, la SC LUCKY COM MIXT Drobeta Turnu Severin si SC DS SRL, din localitatea Izvoarele. Au fost depistate unitati care comercializau produse de origine animala, fara certificat sanitar-veterinar de transport, precum SC HORTEX SRL, Asociatia familiala <<Ciobanu Ioana>>, din Vinju Mare si SC HALLMARK SRL Cujmir. De asemenea, am depistat produse de origine animala, cu termenul de valabilitate expirat, la SC COSTEX SRL si SC BEST SRL din Drobeta Turnu Severin, dar si personal la lucru, fara echipament de protectie adecvat si fara controlul sanitar veterinar, la SC DRAMIRAL COM SRL, din localitatea Vinju Mare“, a spus Ioan Rob, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS