16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTragedie la SC PISCICOLA SA Dunareni

Tragedie la SC PISCICOLA SA Dunareni

Fulgerele au omorit un om si au ranit un altul

Peste 20 de muncitori de la Piscicola Dunareni erau pe marginea bazinelor din cadrul societatii si se grabeau sa traga navoadele din apa, luni dupa-amiaza, in jurul orei 16.30. Ei spun ca, la un moment dat, au vazut o lumina puternica, iar cind si-au revenit, doi dintre colegii lor cazusera in apa. Desi accidentul s-a produs in timpul programului de lucru, familia celui decedat nu va beneficia de ajutor banesc din partea firmei si nici de pensie de urmas deoarece Gheorghe Nicolae muncea ca zilier. Cel putin asa sustin familia si politistii care s-au ocupat de caz.

Gheorghe Nicolae, din Dunareni, era cu picioarele in apa cind trasnetul l-a lovit in cap. Arcul electric produs l-a atins si pe Stefan Damian, care era foarte aproape de el. „Nu stiu ce s-a intimplat. O lumina alba puternica m-a orbit si n-am mai stiut nimic de mine. M-am trezit la spital. Nu am simtit nimic, desi acum vad ca am destul de multe arsuri pe corp“, povesteste Stefan Damian, de 28 de ani, din comuna Bistret. El are arsuri usoare pe coapse si pe abdomen si este internat in Spitalul Clinic nr.1 din Craiova.

Familia Nicolae a aflat de la vecini ca Gheorghe a murit electrocutat

„Faceam treaba in curte cind a venit un baiat si mi-a spus ca pe Georgel al meu l-a lovit trasnetul. Nu-mi venea sa cred. Am fugit la balta si l-am gasit intins pe jos. Oamenii mi-au spus ca a murit pe loc. Era ars pe fata si avea hainele ude“, povesteste plingind mama lui Gheorghe, Floarea Nicolae.

Victima, Gheoghe Nicolae, avea 36 de ani, era casatorit si avea doi copii. Sotia lui este casnica si de acum singura sursa de venit este alocatia celor doi minori.

Atit politistii, cit si familia decedatului sustin ca atit Gheorghe Nicolae, cit si Stefan Damian munceau ca zilieri la SC PISCICOLA SA Dunareni.

Inspectorii de la Inspectoratul pentru Protectia Muncii Dolj au demarat o ancheta pentru a stabili daca muncitorii aveau sau nu contract individual de munca sau conventie civila. In functie de rezultatul anchetei se va stabili daca a fost vorba de un accident de munca.

Contactat telefonic, directorul SC PISCICOLA SA Dunareni a refuzat sa dea declaratii presei. „Eu nu stiu nimic. Sint la Covasna. Lasati-ma in pace“, a spus nervos dl Ceausu si a trintit telefonul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS