11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPetre Petre s-a sinucis aruncindu-se sub rotile unui marfar

Petre Petre s-a sinucis aruncindu-se sub rotile unui marfar

Transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova, Radu Petre are putine sanse sa scape cu viata

Ieri-dimineata, linistea satenilor din Mihaiesti – Olt a fost zguduita de o veste tragica: Petre a lu’ Radu l-a omorit pe tac-su’ si apoi s-a aruncat sub tren. Babele si-au facut cruce si au inceput sa se roage. Desi pare un loc linistit, unde scandalagiii aproape ca lipsesc cu desavirsire, Mihaiestiul este, din cind in cind, in preajma sarbatorilor, zguduit de cite o crima. Acum doi ani, de Craciun, Dorel Mara si-a omorit parintii pentru ca mama sa refuzase sa-i mai dea zece mii de lei pentru bautura…

O dimineata de groaza

Ieri-dimineata, in jurul orei 6.00, Petre Petre, de 43 de ani, a intrat in camera unde parintii sai dormeau si, inarmat cu un topor, si-a lovit tatal cu putere in cap. Radu Petre, de 67 de ani, n-a mai apucat sa schiteze nici un gest. Saveta Petre, mama si sotie, a ramas impietrita. Dupa un moment de deruta a inceput sa tipe si in hohote de plins sa cheme ajutor. Au trecut minute bune pina cind vecinii au prins de veste si lumea a inteles ce se intimplase. „Maica, l-ai omorit pe tac’tu, urla Saveta Petre la fiul sau. De ce maica? Ce rau ti-a facut?“. Luat la intrebari de vecini si de rudele venite in graba, Petre Petre, usor ametit, a luat-o la fuga spre cimp. Un satean care s-a intilnit cu el la marginea satului spune ca nu mai avea fata de om normal.

O intoarcere acasa sfirsita sub rotile trenului

Petre Petre plecase inca de tinar la Bucuresti sa-si faca un rost. Venea rar pe acasa. Se insurase ca orice om normal si avea un copil la liceu. Ca foarte multi romani, in acesti ani de tranzitie intrase insa in hora restructurarii, cu consecintele ei foarte grave, certuri in casa, lipsa banilor, „salvarea“ prin bautura. Cum nimeni n-a reusit sa vorbeasca la Bucuresti cu sotia sa, iar mama sa este aproape distrusa, toate cite se spun despre revenirea lui in sat de duminica, 28 aprilie, nu pot fi decit presupuneri. Cea mai probabila este aceea ca relatiile cu sotia erau aproape terminate si ca practic voia sa se restabileasca in comuna natala. Acest fapt a fost si motivul pentru care, in seara de Florii, dupa ce au baut impreuna mai multe pahare, intre Petre Petre si tatal sau a izbucnit o cearta. Radu Petre nu voia sa-l primeasca inapoi in casa pe Petre Petre. Il trimitea la familia sa, in Bucuresti.

S-au culcat beti si certati. In jurul orei 6.00, probabil dupa o noapte agitata, Petre Petre a cautat toporul si l-a lovit in cap pe tatal sau. Crezind ca l-a omorit, a fugit din sat si dupa mai bine de doua ore de ratacire pe cimp, pe la 9.00, s-a aruncat sub rotile unui marfar care circula pe ruta Rosiori de Vede – Caracal, la aproximativ un kilometru de gara din Mihaiesti.

Radu Petre a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova de o ambulanta a Spitalului din Draganesti – Olt, fiind introdus imediat in sala de operatie. „Avea capul perfect despicat, cum n-am mai vazut asa ceva de 20 ani. Mai mult de jumatate din emisfera dreapta era distrusa. I-am scos cam o treime din creier, portiune care era facuta ciulama, ocazie cu care i-am extras si citeva fragmente osoase infipte in materia cerebrala la 7-8 centimetri adincime. Radu Petre are sanse mici de supravietuire, totul depinde acum numai de el“, a declarat dr. Alexandru Camenita, seful Sectiei Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic nr.1 Craiova.

Ce-ar mai fi de spus

Este greu de explicat cum dupa o seara de Florii, in Saptamina Mare, un copil de abia venit pe-acasa isi loveste tatal cu toporul in cap si apoi se arunca sub rotile trenului. La cit de des se intimpla astfel de tragedii se pare ca nimeni nu vrea sa auda, desi motivele au certe legaturi cu profundele si interminabilele prefaceri sociale prin care trece tara din ’90 incoace. Violurile, crimele sint rezultantele unei instrainari fara precedent a acestui neam primitor si iubitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS