12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Floricel, la ceas aniversar

Ion Floricel, la ceas aniversar

„Rasfatat“, recent, de Televiziunea Romana, care i-a dedicat o emisiune de exceptie, „Crai de Curte Veche“, realizata de Traian Barbulescu, cu participarea scriitorilor locali Gabriel Chifu, Romulus Diaconescu, Ioan Lascu si Gheorghe Danisor, care s-au deplasat pe traseul Craiova-Bailesti-Calafat (cu oprire la Poiana Mare, una dintre cele mai mari asezari rurale din Romania), Ion Floricel isi serbeaza, azi, cu vin (galben) bisericesc, inconjurat de cei dragi si de un vechi taraf de lautari de pe Valea Dunarii, in stilu-i inconfundabil, ziua de nastere.

Vine o vreme cind poezia tine loc de tot si de toate!

Vine o vreme cind iti pui hainele de sarbatori si astepti sa ti se intimple ceva frumos care sa-ti schimbe existenta.

„Fel de suflete“, ultima aparitie editoriala a lui Ion Floricel, carte care in mod sigur i-a schimbat existenta, a ajuns si in miinile lui Grigore Vieru, umplindu-i sufletul de bucurie.

Si, stiindu-l un sentimental incorigibil, un om care-si iubeste radacinile si parintii mai mult decit orice pe lume, Grigore Vieru i-a daruit, la rindul sau, in semn de pretuire, o carticica rara, al carei simbol e lacrima si din care citam: „Usoara, maica, usoara / C-ai putea sa mergi calcind / Pe semintele ce zboara / Intre ceruri si pamint. // In priviri cu-n fel de teama, / Fericita totusi esti – / Iarba stie cum te cheama, / Steaua stie ce gindesti“. (Faptura mamei).

Vine o vreme cind poezia tine loc de tot si de toate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS