12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDomnule Plotogea, ma numesc Adrian Voinea si cu stima va salut!

Domnule Plotogea, ma numesc Adrian Voinea si cu stima va salut!

Articolul la care va referiti e un articol de opinie din care nu lipsesc figurile de stil. Nu vrea nimeni sa spuna ca hotia nu e hotie. Noi am vrut sa spunem altceva, problema trebuia tratata altfel de catre autoritati, cu stricta respectare a drepturilor omului. Parerea dumneavoastra e ca a fost o hotie, dar cum bine ar trebui sa stiti, acolo, in tara democratiei, ceea ce conteaza e parerea justitiei. Deci trebuie creat intii cadrul legislativ adecvat, care acum lipseste. Numai dupa aceea poti pedepsi fapta. Astea-s regulile democratiei, fie ca ne place sau nu.

In al doilea rind, masura arestarii preventive e o exceptie de la regula si nu regula. E o practica in Romania sa se aresteze preventiv fara probe solide, daca se poate vineri seara, si dupa aceasta sa se fabrice, din declaratii luate sub presiune, probe. In faza desfasurarii procesului, inculpatii declara ca nu-si mentin declaratiile, probe solide nu sint si nu mai exista caz. Asta-i pericolul! Sa se vada dupa doua luni ca niste nevinovati au stat in arest degeaba. CUM e mai bine: sa scape un vinovat sau sa chinuiesti un nevinovat? Dupa lege vorbind… In concluzie, consideram ca tinerii presupusi hoti pot fi judecati in libertate si, daca justitia ii gaseste vinovati, sa plateasca. Dar numai atunci!

Numai bine!

Adrian VOINEA

Draga Adi!

Ma simt onorat de faptul ca mi-ai raspuns prompt si sint de acord in totalitate cu cele ce mi-ai spus. Nu vreau sa ma intelegi gresit. Am vorbit de pe pozitia celui caruia cineva i-a folosit cardul, adica a pagubitului. Se pare ca nu prea s-au schimbat multe pe acolo si cadrul legislativ care sa protejeze cetateanul nu prea exista. Cadrul legislativ si institutiile care sa-l aplice, dar mai ales ciinele de paza, societatea civila. In afara de presa, careia am vazut acum ca i se pregateste o botnita, nu se aude nici o voce.

De acord cu principiul ca mai bine scapa nu stiu citi vinovati decit sa fie arestat si condamnat un nevinovat. In lipsa acestui principiu au loc abuzuri.

Cind vezi hotia si coruptia generalizata (cel putin asa se vede de aici citind presa romaneasca), te apuca disperarea.

Cu cele mai bune urari,

Relu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS