12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrevistul foamei si-a incetat protestul in fata instantelor judecatoresti

Grevistul foamei si-a incetat protestul in fata instantelor judecatoresti

Colin Iancu Frumuseanu a incetat greva foamei in fata instantelor judecatoresti, dupa ce a primit asigurari ca hotaririle despre care sustine ca l-au nedreptatit vor fi reanalizate conform legii

Craioveanul Colin Iancu Frumuseanu a intrat miercuri in greva foamei, protestind in fata Judecatoriei Craiova impotriva „unor hotariri nedrepte, in baza carora eu si familia mea urmeaza sa fim dati afara de fosta sotie din apartamentul construit cu banii parintilor mei“. Barbatul si-a continuat protestul joi, in fata Curtii de Apel Craiova, reusind sa obtina o intilnire cu conducerea acestei instante. „Am fost invitat de magistratul Constantin Furtuna, prim-vicepresedintele instantei, pentru a explica motivele protestului meu. I-am aratat actele si mi-a dat dreptate, apoi i-a chemat pe presedintele Tribunalului Dolj si pe cel al Curtii de Apel Craiova, cu care a discutat despre solicitarea mea ca dosarul sa fie rejudecat. Mi-a promis ca va face tot posibilul sa se faca dreptate“, a precizat Colin Iancu Frumuseanu.

„Nu sint nebuna!“

Motivul acestui protest tine de teama lui Frumuseanu ca va fi dat afara din apartamentul in care locuieste. Povestea a inceput cu ceva timp in urma, cind, in urma divortului de Elena Dima, fosta sotie i-a solicitat sa-i achite suma de 74 de milioane de lei, la care instanta il obligase prin partaj. Cum el n-a platit, Elena Dima a cerut executarea silita asupra apartamentului dobindit in timpul casatoriei. „Eu nu vreau apartamentul, nu am ce face cu el, ci doar sa se respecte o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila, conform careia am dreptul la o suma de bani, lucru cu care a fost de altfel de acord in timpul procesului“, a spus Elena Dima. Cit despre afirmatiile lui Frumuseanu in legatura cu fosta lui sotie, Elena Dima a precizat: „Sint de parere ca rufele murdare ar trebui sa se spele in familie, ceea ce el n-a facut. Nu sint nebuna – asa cum el sustine -, ci doar un cadru didactic pensionar, distins de ministrul invatamintului cu titlul de profesor evidentiat, fost metodist al Inspectoratului Scolar si o vreme chiar directoare de liceu“.

„Adevarul despre tata“

Elena Consuela Frumuseanu, fiica din prima casatorie a lui Colin Frumuseanu, a spus ca adevarul despre tatal sau este departe de ceea ce el sustine: „A pozat in victima a justitiei, dar nu spune cit am suferit eu si mama din cauza lui. Nu s-a despartit in fapt de mama in 1971, ci doar si-a gasit de lucru in Craiova – unde locuiau parintii lui – in 1974. Atunci a plecat din Onesti, urmind sa venim si noi cind va primi o locuinta. In 1975, mama a dat nastere unui baiat, care a murit dupa doua saptamini, dar tata n-a venit nici la nastere, nici la inmormintare. La citeva luni dupa ce s-a pronuntat divortul lor, in 1978, tata si-a adus aminte de noi si a venit sa ne ia la Craiova, probabil si pentru ca eu cistigasem la CEC o masina. Ne-a dat insa afara din casa in 1993, eu si mama locuind aproape patru ani in… caminul Liceului Industrial nr.10 Craiova, pina am reusit sa ne gasim o locuinta. Tin sa amintesc faptul ca tata n-a fost nicicum militar de cariera ori genist, ci doar paznic la Combinatul Chimic“.

Doua documente se bat cap in cap

Lupta in justitie pentru stabilirea cotelor de proprietate asupra apartamentului dobindit de Colin Frumuseanu si Elena Dima in timpul casatoriei ar putea reincepe in baza unui document nou, remis de CEC Dolj privind achitarea avansului locuintei. Prin adresa nr.353/19.02.2002, CEC Dolj mentioneaza ca Frumuseanu a depus pe 27 august 1975 suma de 70.000 de lei, reprezentind avans pentru cumpararea unei locuinte din fondul de stat, bani care ar fi provenit dintr-o donatie din partea parintilor lui. Interesant este ca in contractul de construire a locuintei, incheiat pe 21 iunie 1976 – cu zece luni mai tirziu – se precizeaza ca avansul, in valoare de 71.648 de lei, a fost achitat la… 15 iunie 1976. Ramine ca justitia sa stabileasca de ce exista neconcordante intre cele doua documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS