16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Arestat pentru inselaciune de 1,2 miliarde de lei

Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti a emis mandat de arestare, pentru o perioada de 30 de zile, pe numele lui Virgil Panait, de 35 de ani, recidivist, din Calarasi,pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune si fals privind identitatea. In perioada martie-aprilie 2001, acesta a achizitionat marfuri de la 20 de societati comerciale, in valoare de 1,2 miliarde de lei, eliberind file cec fara acoperire. Cercetarile continua, retinindu-se si infractiunea de asociere, in vederea comiterii de infractiuni, cel in cauza mai avind un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 5,6 ani, emis de Judecatoria Calarasi.

(D.L.)

Zece indicatoare de strazi au fost furate

Hotii din Tirgu Jiu s-au specializat si in furtul indicatoarelor de strazi. Zece indicatoare de pe strazile din cartierele de periferie au disparut cu tevile de sustinere. „Nu stiu, dom’le, ce dracu’ fac cu ele de le fura! Am trimis echipele sa vada cite au mai disparut. Le-am pus ca sa vada omu’ pe unde merge. Cred ca pentru tevi le fura. Am vazut ca pe la gara au intors un semn cu o strada in sens opus. S-au urcat cu scara, ca sa faca asta. Au innebunit“, a spus primarul Florin Circiumaru.

(E.M.)

Comerciantii de la sate uita de lege

Cinci comercianti care isi desfasurau activitatea zilele trecute in tirgul din comuna Potcoava au fost depistati de comisarii Garzii Financiare Olt ca incalcasera normele de comert. Pentru acest fapt, s-au aplicat tot atitea amenzi contraventionale in suma totala de 13 milioane de lei. De asemenea, cu acelasi prilej, comisarii au depistat ca doi agenti economici vindeau marfa – bere si tigari – fara sa aiba documente legale de provenienta. Celor doi comercianti le-a fost confiscata marfa, in valoare de peste doua milioane de lei.

(M.M.)

Hot de cai dus in arest

Politia l-a retinut miercuri pe Marian Curte, de 23 de ani, din Craiova, dat in urmarire de aproape o luna. Tinarul facea parte dintr-o banda de hoti de cai, impreuna cu Udila Manolescu, Iulian Olteanu, Florin Olteanu si Ofiteru Olteanu. In perioada octombrie – decembrie 2001, acestia au furat sapte cai din ograzile unor locuitori ai cartierelor Facai si Romanesti. Animalele i-au fost ulterior vindute unui geambas, Gheorghe Preda, nefiind recuperate nici pina in prezent.

(A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS