18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Stiri diverse

Yoko Ono a inchiriat spatiu publicitar pentru a transmite un mesaj de pace

Yoko Ono a inchiriat unul dintre cele mai importante spatii de reclama billboard din Anglia pentru a transmite un mesaj de pace intregii lumi, scrie presa britanica. Vaduva legendarului John Lennon a platit, potrivit estimarilor, 150.000 de lire sterline pentru un banner publicitar in Piccadilly Circus din Londra, pe care a instalat cuvintele sotului sau din piesa „Imagine“: „Imagine all the people living life in peace“. Pe panou nu mai exista nimic altceva care sa arate ca Ono a platit pentru acest mesaj sau ca textul in apartine lui John Lennon.

Obiective care vor primi pentru restaurare peste un miliard de lei

Ministerul Culturii si Cultelor va acorda pentru 28 de obiective cuprinse in Planul National de Restaurare finantari in valoare de peste un miliard de lei fiecare. Cele 28 de obiective sint: Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, Biserica Domneasca din Curtea de Arges, Biserica Stavropoleos din Bucuresti, Biserica Evanghelica din Bistrita, Muzeul Brailei, Biserica Buna Vestire din Vernesti – Buzau, Palatul Voivodal din Turda, ansamblul rupestru de la Basarabi – Constanta, Magna Curia din Deva, Biserica manastirii Snagov, Biserica Barnovschi, Manastirea Golia, Biserica Mitropoliei, Manastirea Birnova si Biserica Sf. Sava din Iasi, Manastirea Gura Motrului, Casele Bay si Schreiber din Baia Mare, Manastirea Neamt, Teatrul din Caracal, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Baia – Suceava, Catedrala din Alexandria, Biserica Cosoteni din Rosiorii de Vede, Manastirea dintr-un lemn, Manastirea Hurezi si Biserica Sirineasa – Vilcea, Teatrul Pastia din Focsani, manastirile Floresti si Fastici din judetul Vaslui. Ministerul va finanta in acest an lucrari de restaurare la 222 de obiective care constituie monumente istorice sau religioase, selectionate in functie de citeva criterii. Cele mai multe lucrari cuprinse in aceasta lista vor fi efectuate la obiective aflate in pericol, care se afla intr-o faza determinanta de finalizare sau se afla in zone etnice in care romanii sunt minoritari.

Sarbatoarea ciocolatei la Roma

Roma organizeaza pentru prima data o manifestare omagiala dedicata ciocolatei, care include o expozitie ce are ca tema „hrana zeilor“. In inima capitalei italiene vor avea loc, pina la 10 martie, in special pe Via Veneto, prezentari de moda cu haine si accesorii realizate exclusiv din ciocolata. Mii de oua de ciocolata impodobesc celebrele scari din Piazza d’Espagna. Originara din Mexic, ciocolata a fost odinioara moneda de schimb la azteci. Dupa cucerirea spaniola, ea a ajuns la curtile regale europene. Tot in aceasta saptamina vor fi proiectate scurt-metraje pe tema culturii de cacao si fabricarii ciocolatei si vor fi organizate croaziere pe Tibru, in timpul carora la bord vor avea loc degustari de ciocolata. In centrul orasului este expus un ou gigantic, inalt de sase metri si cu o greutate de sapte tone, alaturi de altele, decorate de designeri celebri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS