6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria Craiova se impiedica din nou de firma CRONOS

Primaria Craiova se impiedica din nou de firma CRONOS

Consilierii locali abia acum platesc oalele sparte in luna noiembrie 2000, cind s-au grabit sa voteze toti ca unul asocierea cu firma SC CRONOS IMPEX SRL, care a concesionat pentru o perioada de 25 de ani o mare parte din parcarile orasului.

Dupa incercarea esuata de a se asocia cu firma respectiva, Primaria Craiova s-a trezit actionata in instanta si pusa in situatia de a nu mai putea sa exploateze parcarile care fac obiectul contractului de asociere. „Pina la incheierea litigiului, parcarile date lui Mohamed Al Orfahli nu mai pot fi date in administrare altei firme. Si daca procesul va dura zece ani inseamna ca zece ani Primaria Craiova nu poate utiliza un bun al sau?“, se intreba retoric consilierul Emilian Stefirta.

Regia Autonoma a Administratiei Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, fiind de acord cu toate conditiile impuse de regulamentul de functionare elaborat de primarie dupa ce firma CRONOS a incasat ceva banuti de la soferii craioveni, intentioneaza sa ia in administrare cam 200 de locuri de parcare, urmind ca primariei sa-i dea 40% din incasari, si nu 10%, cit urma sa-i dea firma CRONOS. Nepregatiti (poate) sa discute un subiect atit de delicat cum este cel al parcarilor, consilierii au decis ca mai bine scot de pe ordinea de zi proiectul de hotarire decit sa se friga din nou. „Nu are sens sa ridicam mingea la plasa lui CRONOS, care, din cite am inteles, a si stramutat procesul cu primaria pe la Braila“, a spus consilierul Ion Sandu. La aproape opt luni dupa ce dosarul CRONOS a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj cu propunerea de trimitere in judecata pentru fals, uz de fals si inselaciune in conventie, consilierii locali inca se feresc sa discute pe fata despre afacerea incredintata chiar de ei lui Mohamed Al Orfahli. De ce oare?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS