16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiecare cu Armagedonul lui

Fiecare cu Armagedonul lui

Armagedonul e locul in care tranzitia de bine si tranzitia esuata isi dau pumni in cap ca Tyson si Lewis, la ultima conferinta de presa. E vinovata presa ca tonele de muschi s-au amestecat ca in celebrul film „Sapte pacate“? Din punct de vedere al Apocalipsului (Apocalipsa, pentru bastinasii cu biblia la fara frecventa), am putea spune ca el vine in Romania lunar, o data cu preturile indexate la lumina, caldura, benzina si parizer taranesc. Desi la ora la care scriu, Armagedonul nostru a ajuns la cifra 3, intr-o saptamina sint convins ca serialul se va inscrie pe traiectoria lui Betty cea urita.

Dar despre adevaratul Armagedon al romanului pomeneste insusi premierul, dupa ce a recunoscut ca s-a ambalat cu „apocalipsa“ politica pina peste poate si a cazut tocmai in capcana anonimilor care stirnesc Vintu si agita macaralele fostului primar Paliga. Premierul constata, textual, ca am ajuns sa ne furam singuri caciula, fiindca in ultimii ani se constata o crestere exagerata a nivelului tarifelor la incalzire, mai ales in aceasta iarna, in timp ce facturile nu se mai platesc, cresc aerieratele si apare o nervozitate fireasca la nivelul populatiei.

Primul ministru are dreptate. Ne luam cu prostiile, iar preturile profita de neatentia noastra si a guvernului si se arunca in hau ca nesimtitele, pentru ca nu mai sta nimeni cu ochii pe ele. Este adevarat si ca iarna se fura caciulile. Dupa cum este drept, nici facturile nu se mai platesc de toata lumea, ci doar de prosti. De amaritii care-si iau mai intii de la gura ca sa plateasca tot ce au de platit la stat, iar la sfirsit constata ca pentru gura nu le mai ramine nimic. Armagedonul saracului este administratia de bloc, unde se-ncinge lupta in jurul facturilor.

Fiecare cu Armagedonul lui. La Calafat, restantele la caldura au depasit de doua ori bugetul orasului. Armagedonul liberalilor este acelasi cu al taranistilor: tribunalul. Asa cum urmasii lui Diaconescu se stringeau ieri in jurul lui Sirbu sau al lui Muresan, tot asa partidul lui Stoica se incoloneaza spre Parchet, ca sa-l sustina pe fostul primar Paliga, zis si Macara, pentru ca pe timpul mandatului sau au disparut macaralele, care oricum se balanganeau aiurea in soare si rugineau din cauza intemperiilor. Dupa cum armagedonul lui Mihai Iacob si al lui SOV este celebra BRS, banca mica, dar vioaie, in ascunsul milioanelor de parai.

Si cind te gindesti ca sintem de abia in ianuarie. Urmeaza legea privind averile demnitarilor, dupa care telenovela se va inteti, fie si pentru ca, pina una-alta, numitele aga s-au lepadat si de secretarii de stat, dar mai ales pentru ca vine rindul senatorilor si deputatilor sa contribuie la lupta anticoruptie, declarindu-si averile. Are si apocalipsul parti bune…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS