6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSituatie dramatica la Calafat

Situatie dramatica la Calafat

Impingatorul Kralovat a abandonat in noaptea de simbata spre duminica patru din barjele din convoi, pe care nu le-a mai putut desprinde din nisip. Cele patru tancuri petroliere, incarcate cu 20.000 de tone de motorina, stau la citiva metri de malul romanesc si risca, in orice moment, sa se fisureze. Una dintre barje, cea prinsa la mijloc, este chiar usor contorsionata, din noaptea naufragiului. Impingatorul sirbesc s-a intors aseara cu doua barje goale si a fost descarcata o parte din combustibil, in incercarea de a fi usurate tancurile, pentru a fi trase de la mal. Nava era asteptata azi – noapte, cu alte barje goale, pe care sa le incarce. Situatia continua sa fie dramatica in zona Portului Calafat. Pe barje au mai ramas trei marinari, care sint speriati si se tem pentru viata lor.

Echipaje ale Inspectoratelor de Protectie Civila si de Protectie a Mediului sint, de asemenea, prezente aici, ingrijorate de posibilitatea producerii unei catastrofe ecologice.

Un asemenea naufragiu nu s-a mai produs in zona de peste 20 de ani.

ULTIMA ORA

Capitania Portului Calafat a solicitat aseara cisterne de mare capacitate, pompe, motopompe si furtunuri, utilaje cu care ar trebui sa se intervina in cazul in care gradul de inclinare s-ar mari si ar exista pericolul deversarii de motorina in apele Dunarii. Comandamentul Protectiei Civile este de parere ca, daca gradul de inclinare va creste, exista posibilitatea producerii unei fisuri in peretele barjei incarcate cu 200 de tone de motorina. Echipele de interventie sosite ieri la fata locului apartin sucursalei Petrom Dolj. Specialistii aflati la Calafat sint dotati cu patru autocisterne, motopompe si furtunuri pentru transportarea motorinei pe uscat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS