8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi, marfa confiscata si magazine inchise

Amenzi, marfa confiscata si magazine inchise

Garda Financiara Olt a fost la datorie si in perioada 20-26 decembrie, cind au fost facute actiuni de verificare si control in scopul combaterii fenomenelor de contrabanda si evaziune fiscala.

Din cei 12 agenti economici controlati pe linia respectarii prevederilor legale privind comercializarea tigaretelor si a produselor din tutun, la sase s-au constatat abateri de la lege. In aceste cazuri au fost aplicate amenzi contraventionale de sase milioane de lei.

S-au continuat controalele pentru depistarea retelelor de contrabanda si a produselor ilegale in pietele agroalimentare din Slatina si Caracal, precum si in tirgul saptaminal din comuna Vilcele. Au fost verificati 23 de agenti economici persoane fizice (comercianti), depistindu-se abateri la opt dintre acestia, fapt pentru care s-au aplicat noua sanctiuni in valoare de 15,6 milioane de lei. Actiunile de identificare a produselor indigene sau din import fara documente legale de provenienta ori a transporturilor ilegale de marfuri si de persoane s-au soldat si ele cu tentative de incalcare a legii. Controalele desfasurate in acest sens s-au concentrat la iesirea dintr-unul dintre cele mai mari depozite angro din Slatina – Mihai Trade. Au fost verificate 89 de mijloace de transport de marfuri, in sapte cazuri constatindu-se abateri pentru care au fost aplicate amenzi de 12,1 milioane de lei. Totodata, s-a dispus confiscarea de marfuri care nu au putut fi dovedite cu documente legale de provenienta in valoare de 11,1 milioane de lei.

Nu in ultimul rind, comisarii financiari olteni au continuat verificarea agentilor economici pe linia dotarii acestora cu aparate de marcat electronice fiscale, conform OUG 28/1999. Din cele noua firme controlate, la patru s-au constatat incalcari ale actului normativ mentionat. Intr-un caz a fost aplicata o amenda de un milion de lei, iar in celelalte trei cazuri s-au intocmit note informative prin care se recomanda Directiei Generale a Finantelor Publice Olt inchiderea activitatii acestora pentru punctele de desfacere din Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS