5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO explozie a distrus un apartament din centrul Slatinei

O explozie a distrus un apartament din centrul Slatinei

Un apartament cu trei camere din blocul FA 21, sc A, de pe bulevardul A. I. Cuza din municipiul Slatina a fost distrus, iar o persoana a fost grav ranita in urma unei puternice explozii care a avut loc ieri-dimineata.

Explozia s-a produs din cauza unor improvizatii cu resouri in toate cele trei camere. „Au avut in ultima camera un arzator. De la el au luat foc niste carti si apoi un fotoliu. Probabil a cazut ceva, o carte, si a stins arzatorul. Apoi, in camera s-au acumulat gaze pina s-a ajuns la limita de explozie.

S-au aprins gazele si a avut loc bubuitura dinspre interior spre exterior“, a spus Claudiu Sorescu, locotenent in cadrul Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt. La rindul sau, colonelul Constantin Dutu, adjunctul sefului Politiei municipiului Slatina, a spus ca s-a constatat ca resourile erau racordate improvizat la aragaz, prin intermediul unor furtunuri.

In urma exploziei a fost grav ranit Gheorghe Cirstea, de 23 de ani, care a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean Slatina, cu arsuri de gradele III si IV pe miini si pe picioare, reprezentind 15% din suprafata corpului. Acesta nu era in camera in care s-a produs explozia, ci in ca-

mera alaturata. Apartamentul este proprietatea lui Nicula Constantin si acesta il inchiriase victimei si unui alt baiat, Daniel Gisca. Acesta din urma s-a ales numai cu o lovitura in partea stinga a capului intrucit in acel moment era in sufragerie, cea mai indepartata camera. In urma exploziei au „zburat“ in strada geamurile, perdelele si tocaria, iar toate usile din casa, precum si cea de la intrare au fost scoase din titini si

s-au facut bucati. In apartament, incepind de la paturi si restul mobilei, pina la haine si mincarea din bucatarie, toate au fost intoarse cu susul in jos, o parte ajungind si ele in strada.

La fata locului au sosit imediat o autospeciala a pompierilor, politia municipala si reprezentantii Distrigaz Slatina, care au stins focul si au efectuat cercetari la fata locului.

Vecinii din bloc spun ca bubuitura a fost atit de puternica incit au crezut ca are loc un cutremur. La rindul lor, cei care s-au strins ca la bilci pe bulevardul A.I Cuza pentru a privi ferestrele apartamentului si cioburile din strada au spus ca zgomotul a fost foarte puternic si s-a auzit la peste un kilometru departare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS