16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCafea contrafacuta in pietele din Tirgu Jiu

Cafea contrafacuta in pietele din Tirgu Jiu

In urma unui control efectuat de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj, s-a descoperit ca in Piata Centrala din Tirgu Jiu mai multi comercianti vindeau cafea Jacobs contrafacuta. Intrebati de unde au achizitionat cafeaua respectiva, patronii au ridicat din umeri, spunind ca marfa este de cea mai buna calitate, iar cetatenii sint multumiti ca pot cumpara aceeasi cafea, dar la un pret mai mic.

Cafeaua contrafacuta se diferentiaza de cea originala prin faptul ca pe pachet data fabricatiei fie nu este inscriptionata, fie nu este aplicata cum trebuie, avind cifre lipsa.

De asemenea, exista mari diferente de calitate in ceea ce priveste continutul: in primul rind, cafeaua contrafacuta nu seamana deloc la miros cu cea originala, granulatia fiind mult mai mare. In angroul RODNA, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au retinut de la comercializare sase baxuri de cafea care nu corespundea din punct de vedere calitativ. „Noi am primit mai multe semnale in ceea ce priveste cafeaua contrafacuta. Aceasta e mai rea decit nautul. Foarte multi incearca sa faca un ban acum, de Sarbatori, din comercializarea produselor contrafacute. Am demarat aceste controale si le vom continua. Nimeni nu poate bea asa ceva. Pe piata a aparut cafea Jacobs, nu se stie din ce este facuta si are miros de cafea arsa. Lumea trebuie sa fie atenta la data fabricatiei si la stema firmei, care trebuie sa apara sub numele producatorului. Sigur ca un pachet de cafea contrafacuta este cu citeva mii de lei mai ieftin decit cea originala, de aceea se vinde si mai bine“, a precizat Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

O alta problema o reprezinta si cafeaua care nu prezinta traducere in limba romana. Seful OJPC Gorj a mai spus ca aceasta este adusa in tara fara documente in regula. Comercializarea ei va fi interzisa in pietele din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS