10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTot mai multi doljeni-victime ale infectiilor respiratorii

Tot mai multi doljeni-victime ale infectiilor respiratorii

Vremea rece incepe sa faca ravagii printre doljeni. Spitalul Clinic nr. 3 din Craiova se confrunta cu o crestere alarmanta a numarului de persoane internate din cauza virozelor respiratorii si a pneumoniilor.

Potrivit medicului epidemiolog Georgiana Grecu, numarul cazurilor de viroze respiratorii inregistrate la Spitalul Clinic nr. 3 a crescut cu peste 65%, de la 39 de bolnavi in luna octombrie, la 66 in noiembrie. Cu peste 50% a crescut numarul bolnavilor de pneumonie, de la 69 in octombrie la 111 luna trecuta. „Ingrijorator este mai ales numarul tot mai mare de oameni afectati de pneumonie, la care tratamentul si spitalizarea destul de indelungata (sapte-zece zile) sint extrem de costisitoare.“

Majoritatea celor internati la Spitalul Clinic nr. 3 Craiova, afectati de infectii respiratorii, sint oameni activi, cu virste cuprinse intre 30 si 40 de ani. In aceste conditii, medicii recomanda evitarea pe cit posibil a aglomeratiilor, consumarea a cit mai multe fructe si legume bogate in vitamina C, care poate mari rezistenta organismului la virusi. Vaccinarea antigripala este si ea o solutie pentru evitarea infectiilor respiratorii. De asemenea, toti cei care au febra, cefalee, respira cu dificultate sau tusesc ar fi bine sa mearga cit mai repede la medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS