16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Masuri pentru admiterea in liceu

Inspectoratele scolare vor elabora pina luna viitoare, impreuna cu conducerile scolilor si liceelor, un plan de masuri pentru pregatirea si organizarea admiterii absolventilor invatamintului gimnazial in licee, scoli profesionale si de ucenici. Pina in februarie, la nivelul unitatilor de invatamint se vor organiza actiuni de consiliere si orientare a elevilor, precum si de informare a parintilor in legatura cu organizarea inscrierii in aceste institutii de invatamint. Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti le va solicita tuturor directorilor de scoli din judet sa organizeze actiuni de prelucrare a regulamentului privind aceste examene. „Daca este vorba de un liceu, se va prelua regulamentul de la bacalaureat si cel de la admitere. In cazul unei scoli gimnaziale, se preia si prelucreaza regulamentul de capacitate si cel de admitere. Fiecare unitate de invatamint prescolar prelucreaza cite doua regulamente“, a spus Stelian Petrescu, inspector general adjunct la ISJ Mehedinti.

(D.L.)

Conducerea MODEXIM vrea sa bata palma cu presa

Administratia SC MODEXIM SA Craiova a invitat reprezentantii presei pentru a prezenta activitatea societatii si pentru a armoniza relatiile cu mass-media. Olga Staicu, directoarea societatii, a declarat ca in ultima perioada informatiile despre MODEXIM aparute in presa n-au fost furnizate pe cai oficiale, ci prin alte surse, „motiv pentru care acestea nu au fost reale“. Directoarea societatii a mai spus ca anul acesta a fost foarte bun din punct de vedere financiar si ca, in anul care vine, intentioneaza sa creasca salariile confectionerelor de la MODEXIM cu cel putin 50% fata de lefurile confectionerelor din Occident. Olga Staicu a mai afirmat ca isi doreste o relatie buna cu presa, promitind transparenta totala in situatia unor eventuale convulsii sociale in sinul societatii pe care o conduce.

(F.T.)

Primaria Tirgu Jiu va pune sub sechestru judiciar firmele debitoare

Primaria Tirgu Jiu va dispune punerea sub sechestru judiciar a agentilor economici care au datorii mari catre municipalitate. Masura va fi luata daca nu se vor recupera restantele financiare. In prezent, in oras continua actiunea de montare a panourilor pe care sint inregistrate firmele debitoare. Exista agenti economici care au creante de 50.000.0000 de lei catre Primaria Tirgu Jiu. Referitor la masurile luate de aceasta institutie pentru recuperarea datoriilor, Marius Ionescu, director tehnic in cadrul municipalitatii, a spus: „Vom urma toate caile legale pentru a mai diminua aceste creante. Deocamdata, vom recurge la montarea de noi panouri in municipiu. Daca nu le pasa ca se fac de ris in fata unui oras este problema lor. Noi vrem sa recuperam din datorii“. Daca masura nu va avea efectul scontat, agentii economici vor fi actionati in justitie. Se va dispune chiar instituirea sechestrului judiciar pentru firmele in cauza.

(A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS