17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1.600 de elevi saraci au primit rechizite

1.600 de elevi saraci au primit rechizite

Cea de-a doua transa cu rechizite gratuite a sosit la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Gorj, 1.660 de elevi din 23 de scoli beneficiind de acestea. Dupa distribuirea primei transe cu rechizite, in urma cu citeva luni, peste 15.000 de elevi saraci au primit caiete, creioane si carti.

Ermina Frunzaru, referent in cadrul ISJ, a afirmat: „La sediul nostru au fost adusi 31 de baloti, insa mai asteptam 1.087 de pachete cu rechizite pentru clasele V-VIII. La clasele II-IV am primit 5.229 de pachete.“ In prezent, directorii de scoli trebuie sa se prezinte la inspectorat, pentru a-si ridica pachetele cuvenite. Cu toate ca peste 15.000 de elevi au beneficiat si vor beneficia in continuare de rechizite gratuite, surse din cadrul Inspectoratului Scolar au precizat ca exista foarte multi copii care meritau sa primeasca pachete gratuite, dar nu pot beneficia de acest ajutor deoarece nu si-au facut la timp documentele.

Un pachet contine: caiete, coperte, pixuri, o rigla, penar. Printr-un program PHARE, copiii din gradinitele din mediul rural vor primi si ei pachete cu rechizite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS