10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Replica la replica

Confruntarile care au avut loc in ultimele doua saptamini intre gruparile interlope ale Craiovei lasa impresia ca pentru unii politisti doljeni, cu functii de conducere, orizontul se afla la limita cozorocului.

Pare de necrezut ca acesti politisti sa nu fi inteles la ce se referea de fapt articolul redactorului nostru Florin Tanovici. Si de aceea mai explicam o data, parasind acum sfera metaforei si a glumei nevinovate, sperind ca de data aceasta, pentru mai-marii de la IPJ (carora din respect le publicam dreptul la replica, desi nu aduce nimic nou), totul va deveni mai limpede.

Totul a inceput vineri, 7 septembrie, cind, pe la ora 21.30, cica lui Stelica a lu’ Dragavei (din gruparea pro Total Security – Paul Valuta, Neagoe, Caiac, Rosianu, Baroana etc.) i-a venit chef sa-l impuste ori sa-l taie (pe ales) pe Samir Sprinceana (din gruparea pro Federal Guard – Doru Magaru – finu’ colonelului Cojocariu, Erico, Tudor Jan etc.). Dupa 24 de ore, politistii craioveni s-au dat pentru prima oara in stamba, tragindu-i lui Stelica o perchezitie telefonata. Saraci, dar cinstiti, oamenii legii l-au apelat, ca de la mobil la mobil, pe Stelica. Facind economii la buget, politistii de la Judiciar au inchis si au asteptat sa fie contactati de Stelica. Acesta le-a dat indicatii pretioase prin telefon, cum si unde sa caute pistolul si sabia. Mai mult, se aude ca procesul verbal ar fi fost semnat, de cel dat mai tirziu in urmarire generala, pe capota unei masini, la margine de padure.

Duminica, 9 septembrie, dupa-amiaza, cind probabil politistii se bucurau de cea de-a saptea zi libera a saptaminii lor, la localul Insomnia, in plin centrul Craiovei, ciracii factiunilor rivale de bodyguarzi si-au etalat armamentul si muschii din dotare. Parada modei n-a fost deranjata de politie.

Luni, 10 septembrie, noaptea, cica Stelica cel dat in urmarire generala ar fi lovit din nou. Victima, o inocenta ziarista craioveana, atrasa de subiecte tari pe la marginea orasului, a fost lasata cu mai putin par si cu amintirea unei triste nopti. Fapta savirsita, daca va fi dovedita, se numeste mutilare, dar politistii craioveni au uitat ca asa ceva exista in codul penal.

Peste o saptamina, Farid Jahani, alias Paul Valuta, a primit la domiciliu vizita sefului Serviciului Judiciar din cadrul IPJ, care, ajutat de vreo douazeci de mascati, a incercat sa puna in aplicare un mandat de arestare emis pe numele acestuia. Tentativa a fost legala, numai ca executia a lasat de dorit.

Ceea ce s-a intimplat luni si marti (17 si 18 septembrie) legat de interventia colonelului Cojocariu si a baietilor sai reprezinta un incident minor. S-a facut prea mult zgomot, s-au scos prea multe pistoale pentru o cauza care se putea rezolva in liniste.

Nimeni nu neaga dreptul de a actiona al politistilor. Dar fara sa se intreaca masura. Daca ar fi actionat nu din topor, ci pur si simplu civilizat, domnul colonel Cojocariu n-ar fi putut fi acuzat ca i-a traumatizat cetateanului Farid Jahani copilul, nevasta si, mai ales, soacra.

In loc sa-si fluture legal pistolul din dotare prin curtea Parchetului Militar, domnul colonel Cojocariu ar fi putut ramine in linistea biroului de la Judiciar, incercind sa descifreze istoria ultimelor lupte dintre clanurile rivale ale Craiovei, lasind aceasta misiune in sarcina oricarui sef de post uitat in functie de pe vremea Impuscatului, care cu siguranta ar fi indeplinit-o la fel de bine.

Cuvintele lui Farid Jahani despre legaturile domnului colonel Cojocariu cu asociatia de prietenie Doru Petrescu – Samir Sprinceana, firma de bodyguarzi, au nevoie de un raspuns.

Acuzatia ca doua grupuri se afla in conflict deschis si bine armat pe strazile Craiovei, disputindu-si suprematia sub ochii politistilor si cu colaborarea unora dintre ei, asteapta si ea un raspuns.

Ne amintim de luptele intre bande rivale, care au avut loc pe strazile din Brasov si din Tirgu Jiu, si nu vrem deloc sa traim asa ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS