12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinValea Prahovei, perla Carpaţilor

Valea Prahovei, perla Carpaţilor

În Valea Prahovei sunt numeroase peisaje montane spectaculoase, iar staţiunile din zonă au fost luate cu asalt de turişti în perioada sărbătorilor de iarnă. Hotelierii îşi aşteaptă în continuare clienţii în aceste locuri binecuvântate.

Pe Valea Prahovei se găsesc o serie de staţiuni renumite, căutate de turiştii din România, dar şi din străinătate pentru peisajul deosebit, pentru sporturile de iarnă practicate aici, pentru efectele curative oferite şi pentru multe altele. Printre cele mai importante se numără: Azuga, Breaza, Buşteni, Cheia, Pârâul Rece, Poiana Braşov, Predeal, Sinaia şi Slănic Prahova.

Azuga este staţiune climaterică, un important centru turistic şi punct de plecare către cabanele din Munţii Bucegi, situată la 60 km nord-vest de Ploieşti, la o altitudine de 950 de metri. Aflată în plină dezvoltare, oferă turiştilor pârtii de schi de cea mai bună calitate, precum şi un telescaun.

Breaza, staţiunea climaterică aflată la o altitudine de 450 de metri în Subcarpaţii Prahovei, se află la 43 km nord-vest de municipiul Ploieşti.

Buşteni este staţiune balneo-climaterică şi de odihnă, situată la 135 km de Bucureşti, la o altitudine de 880 de metri, la poalele Caraimanului. Staţiunea este denumită şi „Poarta Bucegilor“, datorită poziţiei sale, de aici deschizându-se numeroase căi de acces în munte, principalele puncte de atracţie fiind Piatra Arsă, Jepii Mari, Jepii Mici, Caraiman – unde se află un monument dedicat eroilor căzuţi în primul război mondial, şi Coştila – denumită şi „paradisul alpiniştilor“. Staţiunea Buşteni face legătura cu Platoul Bucegilor prin cel mai lung traseu de telecabină din ţară şi dispune de numeroase pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, atât pentru începători, cât şi pentru schiorii experimentaţi.

Altă staţiune climaterică şi de odihnă este Cheia, situată la 60 km nord de municipiul Ploieşti, la o altitudine de 870 de metri, ce oferă vizitatorilor diferite forme de relaxare şi recreere, precum sporturile de iarnă, drumeţiile montane în aer liber, practicarea alpinismului, cât şi posibilitatea excursiilor către Masivul Ciucaş.

 

Poiana Braşov, o oază de linişte

 

Poiana Braşov este o staţiune turistică a sporturilor de iarnă, renumită atât în ţară, cât şi în străinătate, situată la 12 km de Braşov şi la 190 km de Bucureşti, la poalele Muntelui Postăvaru, la o altitudine de 1.030 de metri. Staţiunea dispune de o modernă reţea de transport pe cablu şi de pârtii de schi pentru toate vârstele şi cu toate gradele de dificultate. Cu un aer bine ozonat, staţiunea Poiana Braşov este locul ideal pentru excursii şi drumeţii vara, cu multiple facilităţi de agrement, cabane şi peisaje superbe şi locuri de cazare pentru toate gusturile şi pretenţiile.

 

Predeal, o atracţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă

 

Predealul este o staţiune de odihnă renumită, situată la 25 km sud de Braşov, la o altitudine de 1.100 de metri, fiind localitatea aflată la cea mai mare altitudine din România. Ea oferă turiştilor o privelişte de neuitat spre Văile Timişului şi Prahovei, un peisaj împădurit de jur-împrejur, format din Masivele Piatra Mare, Bucegi şi Postăvaru. Staţiunea Predeal este un centru renumit de practicare a sporturilor de iarnă, ce dispune de o reţea de transport pe cablu – telescaun, teleschi – şi de pârtii de schi cu diferite grade de dificultate.

 

Sinaia, ideală pentru relaxare

 

Sinaia se află la 62 km de Ploieşti şi 45 km de Braşov, la o altitudine de 850 de metri, este dispusă pe pantele Muntelui Furnica şi străjuită de masivul împădurit al Gârbovei. Este o staţiune de odihnă şi tratament, potrivită şi pentru vacanţă şi relaxare, ce oferă iubitorilor sporturilor de iarnă pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, pârtii de săniuş, bob, şcoală de schi, atât pentru copii, cât şi pentru începători şi avansaţi, mijloace de transport pe cablu: telescaun, telecabină, teleschi, precum şi centre de închiriere a materialelor sportive.

 

Slănic Prahova, renumită pentru salină

 

Slănic Prahova se află la o altitudine de 400 de metri, înconjurată de păduri de stejari şi livezi. Staţiunea este cunoscută pentru exploatarea sării, aici găsindu-se una dintre cele mai mari mine de sare din Europa, dar şi pentru izvoarele sale clorurosodice, care au format lacuri în vechile saline, precum Baia Verde, Baia Roşie sau Baia Baciului, recunoscute pentru efectele curative şi utilizate în tratamentul balnear. Printre obiectivele turistice ale staţiunii se numără Salina Unirea – unde se găsesc sculptate în blocuri de sare busturile lui Traian, Decebal, Burebista, Mihai Eminescu şi Mihai Viteazul, şi Muntele Sării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII