16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn păr frumos cu ajutorul reţetelor naturiste

Un păr frumos cu ajutorul reţetelor naturiste

Părul vă cade atât de mult încât aveţi senzaţia că în curând veţi rămâne fără podoabă capilară. Acesta este atât de fragil încât cea mai delicată perie nu trece prin el fără a-şi lua tributul. Specialiştii vă vin în ajutor cu câteva reţete.

Alimentele ce conţin sulf vă pot ajuta, naturiştii sfătuindu-vă să mâncaţi cât mai multe caise uscate, urzici şi să consumaţi ceai de urzici. Toate sunt bogate în sulf, un prieten de nădejde al părului. Vă puteţi prepara o loţiune pe bază de frunze de buxus, creson sau urzică. Băgaţi-le în centrifugă cu puţină apă, apoi combinaţi cu alcool de 70 de grade, în proporţie de 2/3 alcool şi 1/3 suc de frunze proaspete. Aplicaţi regulat pe părul proaspăt spălat şi clătit.

Pentru a opri căderea părului, care primăvara se accentuează, frecţionaţi-vă regulat rădăcinile părului cu infuzie concentrată de frunze proaspete de urzică. Şi gălbenuşul de ou, în combinaţie cu uleiul de măsline, vă vine în ajutor. Nu trebuie decât să vă spălaţi pe păr cu un amestec format din trei gălbenuşuri, o lingură de ulei de măsline şi puţină apă rece. Clătiţi-vă cu apă aproape rece, în care adăugaţi puţin suc de lămâie.

Puteţi apela şi la ceaiul negru. Masându-vă zilnic părul cu o infuzie concentrată de ceai negru, timp de o săptămână, căderea părului va deveni de domeniul trecutului.

La fel de eficientă este şi combinaţia de ulei de măsline cu tinctură de salvie sau cimbru. Trebuie să vă frecţionaţi îndelung pielea capului cu o loţiune compusă din untdelemn de măsline verzi, amestecat în părţi egale cu rom, în care aţi adăugat şi câteva picături de tinctură de salvie sau cimbru.

Apoi înfăşuraţi-vă părul cu un prosop şi rămâneţi aşa peste noapte. A doua zi dimineaţă spălaţi-vă cu şampon şi clătiţi-vă cu multă apă.

 

Reţete pentru păr fragil şi uscat

 

Părul uscat sau fragil îşi recapătă vigoarea după câteva şamponări cu săpunariţă. Puneţi la fiert un litru de apă. Când clocoteşte, adăugaţi 70 de grame de rădăcină de săpunariţă (trei linguri), lăsaţi să fiarbă 20 de secunde, apoi stingeţi focul şi lăsaţi decoctul să se infuzeze zece minute. Se strecoară lichidul şi se aplică pe părul umed, ca un şampon obişnuit. Uleiul de măsline îşi dovedeşte eficacitate şi în cazul părului fragil şi uscat. Tot ce trebuie să faceţi este să vă revitalizaţi părul cu o baie de ulei de măsline, aplicat pe toată lungimea lui. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi şamponaţi-vă bine şi clătiţi-vă din belşug. Şi sulful sublimat amestecat cu trei linguri de ulei de măsline, aplicat la rădăcina părului, lăsat să acţioneze toată noaptea, vă va ajuta să aveţi părul frumos şi sănătos dacă aplicaţi amestecul o dată la zece zile.

 

Tratamente pentru părul gras

 

Şi pentru părul gras există diferite tratamente naturiste. Cura cu ceapă este una dintre ele. Chiar dacă miroase urât, este eficientă. Frecaţi-vă rădăcinile părului, înainte de a vă spăla pe cap, cu o jumătate de ceapă crudă. Specialiştii vă recomandă să o lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră. Rezultatele vor fi miraculoase. Puteţi încerca şi un masaj cu tărâţe de grâu, o tehnică răspândită în Normandia. Măcinaţi prin râşniţa de cafea două linguri de tărâţe de grâu, pentru a obţine o pulbere fină. Masaţi-vă pielea capului cu acest praf, câteva minute, înainte de a vă spăla părul. Tărâţele absorb excesul de sebum, iar părul devine suplu, mătăsos şi uşor de coafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS