8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum mascăm cearcănele

Cum mascăm cearcănele

Anticearcănele fac parte din produsele de frumuseţe indispensabile pentru orice doamnă. Cu o textură mai consistentă decât fondul de ten, acestea pot fi folosite atât pentru cearcănele discrete, cât şi în cazul celor pronunţate.

Pe lângă faptul că maschează cearcănele, noile anticearcăne existente pe piaţă hidratează pielea şi ameliorează microcirculaţia. Pentru un rezultat cât mai bun este bine să alegeţi un anticearcăn cu o jumătate de ton mai deschis decât tenul dumneavoastră şi, deci, decât fondul de ten pe care îl folosiţi. Dacă anticearcănul este prea închis la culoare, nu faceţi altceva decât să accentuaţi cearcănul, în cazul în care este prea deschis, acesta nu va masca zona cu pricina.

 

Aplicarea anticearcănului

 

Indiferent de textura sa (lichid sau cremos), aplicarea se realizează în acelaşi fel. Mai întâi trebuie să hidrataţi zona din jurul ochilor cu o cremă şi aşteptaţi ca produsul să pătrundă bine în piele. Ideal este să aplicaţi produsul anticearcăn după fondul de ten pentru ca acesta să adere cât mai bine pe piele. După ce aplicaţi fondul de ten pe toată faţa faceţi conturul ochilor cu anticearcăn pornind de la colţul intern către exterior şi apoi către pleoape. Nu aveţi nevoie de pensulă, aplicarea realizându-se cu degetul, prin tamponări uşoare. O dată aplicat anticearcănul, puteţi folosi un nou strat foarte subţire de fond de ten pentru a uniformiza cât mai bine culoarea pielii. Aveţi grijă să nu faceţi exces de pudră mai ales în zona ochilor, deoarece aceasta nu va avea efectul de a masca, ci de a accentua cearcănele. De asemenea, dacă aveţi cearcăne, nu aplicaţi prea mult rimel pe gene pentru a nu scoate ochii în evidenţă.

 

Alte soluţii împotriva cearcănelor

 

Pielea din jurul ochilor este foarte delicată şi fină, cu o circulaţie a sângelui dificilă. Culoarea cearcănelor, care variază de la galben la gri, şi vizibilitatea acestora depind de metabolismul şi de modul de viaţă al fiecărei femei. Pe lângă anticearcăne există şi alte alternative pentru atenuarea acestora: măşti sau creme ce se folosesc în general după demachiere. Cartoful, castravetele, vitaminele, sucurile de lămâi şi portocale, compresele cu ceai verde şi o hidratare corespunzătoare previn apariţia cearcănelor şi pungilor de sub ochi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU