17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieProfesorii, la o nouă strigare pentru posturi

Profesorii, la o nouă strigare pentru posturi

Inspectoratul Școlar Județean Dolj organizează, începând de astăzi, o nouă serie de ședințe publice pentru ocuparea a 451 de norme și fracțiuni de norme didactice existente în unitățile de învățământ din Craiova și județ. Ședințele publice se organizează la Liceul „Charles Laugier“ din Craiova.

Școlile mai au posturi vacante. Repartizarea profesorilor pe posturile libere începe de astăzi cu detașările titularilor care vor să ocupe altă catedră decât au în momentul de față. Aceștia vor avea acces mai întâi la catedrele ce vor fi apoi disponibile și suplinitorilor.
„În acest moment, sunt 451 de norme și fracțiuni de norme pe diverse discipline. Cele mai multe oferte sunt la muzică – 61 de norme și fracțiuni de norme, la fizică – 42 de norme și fracțiuni, la informatică – 39 de posturi și fracțiuni, la chimie – 23 de norme și fracțiuni, la științe socio-umane – 22 de norme și fracțiuni, la română sunt opt norme și fracțiuni“, a declarat Luminița Popescu, inspectorul școlar general adjunct. Posturile rămase libere după detașări vor fi ocupate de suplinitori în ședințele de mâine și vineri. Vor avea dreptul să participe la aceste ședințe atât cadrele didactice care au susținut examen scris în sesiunea din iulie 2014, cât și cei care au susținut examen în sesiunile anterioare.

S-au titularizat și cei fără vechime

În ceea ce privește titularizarea care a avut loc în luna iulie, cea mai mare concurență în acest an a fost la limba și literatura română, educatoare, învățători și educație fizică și sport. Catedrele au fost obținute în general de candidați care fie au absolvit anul acesta studiile universitare sau liceale, fie au o experiență cuprinsă între unu și șase ani. De altfel, acești candidați au obținut și cele mai mari note. Exemplele încep cu candidatul care a obținut nota 10 la educație fizică și sport. Nu a predat nici un an în învățământ. La fel a fost și la învățători, cea mai mare notă a fost obținută de o absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan“ din Craiova. Cea mai mare vechime în învățământul preuniversitar a fost de nouă ani, înregistrată de candidatul care a ocupat postul vacant de profesor documentarist. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, nu toate posturile titularizabile au fost ocupate. „Au fost scoase la concurs 49 de posturi titularizabile, din care 14 nu au fost ocupate. 12 posturi din cele vacante sunt la arte, un post este pentru limba romani și încă un post este la farmacie pregătire-instruire practică. Toate aceste posturi vor fi scoase în ședințele următoare, dar nu ca norme vacante, ci ca norme pe perioadă determinată“, a declarat Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

558 de norme și fracțiuni de norme ocupate pe perioadă determinată

În ceea ce privește posturile pe perioadă determinată, în urma ședințelor de repartizare, până în acest moment au fost ocupate 558 de astfel de norme și fracțiuni de norme. „Cele mai multe norme au fost la educație fizică și sport, fiind trei posturi titularizabile și 78 de norme și fracțiuni de norme, la matematică a fost un post titularizabil și 40 de norme și fracțiuni de normă, la educatoare au fost șase posturi titularizabile și 48 de posturi la suplinire, la învățători au fost două posturi titularizabile și 61 de posturi netitularizabile. La limba română, unde a fost cea mai mare concurență, a fost un post titularizabil și 19 norme și fracțiuni de normă pentru suplinitori. La istorie au fost 30 de norme și fracțiuni de norme pentru suplinire. La engleză a fost un post titularizabil și 33 pentru suplinire, la franceză au fost 29 de norme și fracțiuni pentru suplinire“, a precizat inspectorul școlar Mihăiță Stoica. Cadrele didactice își vor începe activitatea pe 1 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS