12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOlt: Congresul cadrelor didactice din România, la Slatina

Olt: Congresul cadrelor didactice din România, la Slatina

Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) va organiza, în perioada 21-23 august, cea de-a 35-a ediţie a Congresului cadrelor didactice din România, informează Agerpres.ro. Evenimentul se va desfăşura în judeţul Olt, la Casa de Cultură din oraşul Slatina, la congres fiind aşteptate să participe personalităţi de seamă din învăţământul românesc, din comunităţile româneşti din ţările învecinate cu România şi din diaspora. ”Scopul prioritar al acestui forum de manifestare a solidarităţii de breaslă este acela de dezvoltare a practicii manageriale în sectorul educaţional, astfel încât să contribuim decisiv la creşterea calităţii actului de învăţământ şi a prestigiului şcolii româneşti”, a precizat Viorel Dolha, preşedintele AGIRo.

În cadrul evenimentului, o secţiune aparte este rezervată necesităţii introducerii unor ore de limba română în şcolile din regiunile istorice Timoc, Morava şi sudul Dunării, unde părinţii unui număr de 1.600 de copii şi-au exprimat dorinţa de a studia în limba maternă, proiect sprijinit şi de prim-ministru al Republicii Serbia, Iviţa Dacici. ”La ediţia din acest an avem invitaţi 700 de colegi din toate judeţele ţării şi 100 de membrii ai sucursalelor AGIRo. De asemenea, sunt aşteptaţi, alături de ministrul învăţământului din România, Remus Pricopie, şi omologii săi din Republica Moldova, Maia Sandu, din Serbia, Jarko Obradovici şi din Ucraina, Dmitro Tabacinik), precum şi multe alte alte somităţi din domeniul pedagogiei, printre aceştia figurând şi academicianul Solomon Marcus. Cu această ocazie vom acorda ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România medalia de aur itinerantă a congresului aflată din 2012 la ministrul Educaţiei din Chişinău”, a spus Dolha.

Cea de-a 35-a ediţie a Congresului cadrelor didactice din România este organizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi al Primăriei Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS