27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate21 septembrie, Ziua Internaţională a Păcii

21 septembrie, Ziua Internaţională a Păcii

În 2001, printr-o nouă rezoluție adoptată de statele membre ale Adunării Generale a Națiunilor Unite a fost fixată data de 21 septembrie pentru sărbătorirea anuală a Zilei Internaționale a Păcii.
Cinci ani mai târziu, această zi a căpătat o nouă însemnătate – o zi în care incetează conflictele armate, focurile şi violenţa timp de 24 de ore.
În această zi victimele şi refugiaţii din zonele de conflict pot primi alimente şi medicamente; milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinaţi; victimele şi refugiaţii pot fi mutaţi în afara zonelor de conflict; un moment de linişte este un timp în care cei care luptă s-ar putea gândi la acţiunile lor şi la victimele pe care le lasă în urmă; milioane de oameni militează pentru acelaşi lucru.
Pentru a inaugura această zi, Clopotul Păcii este tras la Sediul Naţiunilor Unite, clopot care este turnat din monede donate de copiii de pe toate continentele, mai puţin Africa. Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.
În 2014, ceremoniile se desfăşoară sub sloganul „Dreptul oamenilor la pace”, la 30 de ani de la adoptarea Declaraţiei Drepturilor Omului la Pace, în 1984.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS