16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSud-estul Japoniei traversat de un taifun

Sud-estul Japoniei traversat de un taifun

Un taifun se îndreaptă azi spre insulele sudice ale arhipelagului japonez Okinawa, autoritățile meteorologice avertizând că în zonă se vor produce ploi abundente, valuri mari și vânturi puternice, transmite Agerpres.
Taifunul Nakri a afectat deja transporturile în prefectura Okinawa iar unele zboruri spre și din capitala prefecturii, Naha, precum și navele care leagă insula principală de celelalte au fost anulate, a anunțat ziarul Okinawa Times, citat de DPA.

Prognozele prevăd că acest al 12-lea taifun al sezonului se va apropia în această seară de insula principală a arhipelagului Okinawa.
Agenția Meteorologică Japoneză a precizat că joi la prânz (ora 03.00 GMT) taifunul Nakri se afla la aproximativ 170 km sud-sud-vest de Naha, circulând spre nord-vest cu 20 km pe ora (kph), cu viteze maxime ale vântului de 72 kph și rafale de 108 kph.
Precipitații de până la 250 de milimetri au fost prognozate pentru vineri la prânz în prefectura Okinawa și de până la 200 de milimetri (1 mm = 1 litri/m2) pentru partea de sud a insulei Kyushu, mai scrie DPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS