21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIATA reiterează importanța siguranței aeriene

IATA reiterează importanța siguranței aeriene

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat azi că va „face totul” pentru a îmbunătăți siguranța aeriană, care rămâne o prioritate, după o săptămână neagră de-a lungul căreia prăbușirea a trei avioane s-a soldat cu 460 de morți, relatează Agerpres.

„După trei tragedii într-o perioadă atât de scurtă, mulți oameni își vor pune bineînțeles semne de întrebare cu privire la siguranța aeriană”, a scris directorul IATA Tony Tyler într-un comunicat. „Cea mai importantă formă de respect pe care o putem acorda memoriei celor care au fost afectați constă în a face tot ce putem a depista cauzele și a ne asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta”, a continuat el.
„Prioritatea noastră numărul unu rămâne siguranța. Și în pofida evenimentelor din ultimele șapte zile, putem merge cu avionul în siguranță”, a subliniat Tyler. Aceste declarații intervin după o săptămână dezastruoasă pentru transportul aerian.

Vă reamintim că un avion aparținând Malaysia Airlines s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei după ce a fost probabil doborât de o rachetă lansată de pe un teritoriu controlat de separatiștii proruși, un incident soldat cu 298 de morți. Miercuri, un avion al companiei taiwaneze TransAsia s-a prăbușit pe o insulă din largul Taiwanului după o tentativă eșuată de aterizare, provocând moartea a 48 din cei 58 de ocupanți ai aparatului.
În ziua următoare, un avion al Air Algerie care făcea legătura între Ouagadougou și Alger și care transporta cel puțin 116 persoane, printre care 51 de francezi, s-a prăbușit în Mali. În acest an, numărul victimelor catastrofelor aeriene l-a depășit deja pe cel de 210 înregistrat în 2013, a remarcat Tyler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS