8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpava avionului algerian, găsită în nordul statului Mali

Epava avionului algerian, găsită în nordul statului Mali

Epava avionului algerian, care s-a prăbuşit ieri după amiază şi care avea la bord 116 pasageri, a fost găsită azi noapte în nordul statului Mali, a anunțat azi-noapte președinția Franței.
În avion se aflau 50 de cetăţeni francezi.

Pe lista pasagerilor se afla și un român, a anunțat ieri Ministerul de Externe de la București.

Avionul companiei naționale din Algeria făcea legătura între Burkina Fasso și Algeria, iar turnul de control a pierdut contactul cu piloții după 50 de minute de la decolare.
Aviația civilă este lovită așadar de o nouă tragedie, a treia, în numai o săptămână, potrivit europafm.ro.

Președinția Franței a anunțat că epava avionului localizată în regiunea Gossi, din nordul statului Mali era dezintegrată.

Zona este foarte aproape de frontiera cu Burkina Faso. Un „detaşament militar francez a fost trimis la faţa locului pentru a securiza zona şi pentru a colecta informaţiile preliminare”.

La bord erau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. 50 dintre aceștia erau francezi, 24 din Burkina Faso, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un camerunez şi un ucrainean. Pe listă era și un cetățean român. Ministerul de externe de la București a primit această informație de la autoritățile din Algeria, a declarat reprezentanta instituției, Aurelia Grosu.

Potrivit companiei Air Algérie, avionul a decolat de la Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso cu destinaţia Alger în cursul nopţii de miercuri spre joi. El a dispărut de pe ecranele radar după 50 de minute de la decolare. Pilotul ar fi cerut să devieze de la traseu din cauza unei furtuni puternice.

Între timp Parchetul din Paris a lansat o anchetă preliminară după prăbuşirea avionului McDonnell Douglas (MD-83).

Acesta este cel de-al treilea accident aviatic petrecut în numai o săptămână. În urmă cu o săptămână un avion malaezian cu 298 de pasageri la bord s-a prăbușit în estul Ucrainei, după ce ar fi fost doborât de milițiile pro-ruse. Iar în urmă cu două zile 48 de persoane au murit și zece au fost rănite, în urma prăbuşirii unui avion pe o insulă din Taiwanul, după o tentativă ratată de aterizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS