12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLider al protestatarilor ucraineni, răpit şi torturat

Lider al protestatarilor ucraineni, răpit şi torturat

Unul dintre liderii protestatarilor proeuropeni şi antiguvernamentali din Ucraina, Dmitri Bulatov, dispărut de aproximativ o săptămână, a fost găsit în viaţă, aseară – informează Agenţia de presă Liga, citată de evz.ro. Bărbatul, lider al mişcării „Automaidan” (aripa motorizată a antiguvernamentalilor) a povestit presei ucrainene că a trecut prin chinuri groaznice timp de aproape opt zile.

„Am fost răpit şi torturat de indivizi necunoscuţi, care vorbeau cu accent rusesc. M-au răstignit, mi-au tăiat urechea şi faţa. Pe corpul meu nu a rămas niciun loc nevătămat. Cu toate acestea, sunt în viaţă” – a povestit Bulatov, citat de Rador.

Bărbatul susţine că, după o săptămână de tortură, a fost părăsit într-o pădure, de unde a mers pe jos până la cel mai apropiat sat de lângă Kiev, unde a cerut ajutor. Bulatov a reuşit în cele din urmă să îşi sune prietenii, care l-au găsit şi l-au dus la Kiev. Acesta a fost internat imediat în spitalul „Boris” din capitală. Potrivit medicilor, tânărul are comoţie cerebrală, însă se află în afara oricărui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS