16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania şi-a închis ambasada în Afganistan

Germania şi-a închis ambasada în Afganistan

Ministerul german al Afacerilor Externe a anunţat ieri că ambasada sa de la Kabul a fost închisă, informează Agerpres.ro. Oficialul a refuzat să precizeze dacă motivul deciziei l-au constituit ameninţările teroriste evocate de presă. „Potrivit informaţiilor noastre, BND (serviciul secret german) a avertizat recent Ministerul Afacerilor Externe despre existenţa unui risc de atac terorist al islamiştilor la Kabul. Elementele ar fi serioase şi concrete”, au precizat surse din cadrul BND, citate de cotidianul Die Welt. Ziarul mai menţionează că ambasada este închisă de mai multe zile, însă ministerul a refuzat să comenteze această informaţie.

Cu circa 4.000 de soldaţi desfăşuraţi în prezent în nordul ţării, în cadrul Forţei Internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF), Germania deţine al treilea contingent ca mărime după Statele Unite şi Marea Britanie, ceea ce face din ea o ţintă preferată pentru teroriştii islamişti talibani, scrie Die Welt.

Marea majoritate a celor 87.000 de soldaţi ai coaliţiei militare conduse de Statele Unite urmează să se retragă până la sfârşitul anului 2014 din Afganistan. ISAF a transferat deja în iunie responsabilitatea securităţii ţării forţelor afgane şi se limitează la misiuni de susţinere, în special aeriană, şi de formare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS