16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO instituţie şcolară islamică, incediată la Londra

O instituţie şcolară islamică, incediată la Londra

Un incendiu s-a produs sâmbătă la o instituţie şcolară islamică de la periferia Londrei, incident care ar putea fi legat de uciderea unui soldat britanic luna trecută, informează Mediafax.ro citând un anunţ al şefului poliţiei londoneze. Anchetatorii „lucrează fără încetare” pentru a stabili dacă incendiul care s-a declanşat sâmbătă seara în şcoala islamică Darul Uloom, precum şi un alt incendiu suspect sunt de origine criminală şi dacă este aşa, „pentru a aresta responsabilii”, a declarat comisarul de poliţie Bernard Hogan-Howe.

Sâmbătă, în jurul orei 23:50 (duminică, 1:50 ora României), serviciile de urgenţă au fost alertate în legătură cu un incendiu la şcoala islamică de băieţi situată în Chislehurst, o periferie din sud-estul Londrei. Pompierii au reuşit rapid să controleze focul, care a determinat evacuarea a peste 120 de elevi şi angajaţi ai acestei şcoli, iar două persoane au primit îngrijiri după ce au inhalat fum. Incendiul a provocat pagube minore acestei instituţii înfiinţate în 1988 şi ale cărei cheltuieli de şcolarizare sunt de 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) pe an.

Poliţia anchetează, de asemenea, un incendiu care a distrus, săptămâna trecută, un centru al comunităţii somaleze, în nordul Londrei, şi pe care a fost descoperită inscripţia „EDL” (acronim de la English Defence League, un grup de extremă dreapta britanic).

„În toate cartierele din Londra există o prezenţă poliţienească crescută în apropierea zonelor de risc. Vom menţine gărzile poliţiei 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte în locurile pe care le considerăm drept cele mai ameninţate”, a asigurat comisarul Bernard Hogan-Howe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS