5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţionare de călătorie în Slovenia

Atenţionare de călătorie în Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Slovenia că, în urma căderilor de zăpadă, există dificultăţi de circulaţie pe principalele autostrăzi şi drumuri naţionale.

Temporar a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor grele pe autostrăzile care fac legătura cu Slovenia, cât şi pe teritoriul sloven, pe autostrăzile A1 şi A2, care asigură legăturile cu Italia, Ungaria, Austria şi Croaţia. Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede continuarea ninsorilor şi a viscolului, menţinându-se condiţiile dificile de trafic pe teritoriul Sloveniei.

Se recomandă cetăţenilor români care intenţionează să tranziteze Slovenia ca, în perioada următoare, să se informeze din timp asupra condiţiilor de trafic şi asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale României.

Se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic, pe timp de iarnă şi, cu precădere, în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute 24/24h de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si, precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).

În Slovenia, este obligatorie achiziţionarea vignetei de circulaţie pe autostrăzi, pe o perioadă de minimum 7 zile, în valoare de 15 Euro. Vigneta trebuie lipită pe parbriz, pentru a fi luată în considerare.

Până în prezent nu au fost semnalate restricţii pe aeroportul internaţional din Ljubljana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS