15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdriana Cojocaru, prima femeie care conduce un troleu

Adriana Cojocaru, prima femeie care conduce un troleu

Adriana Cojocaru are 39 de ani şi este, de câteva zile, singura femeie din Gorj care conduce un troleu.

 

 

GORJ. Adriana Cojocaru a dat examen pentru a obţine jobul la SC TRANSLOC SA Târgu Jiu, societatea de transport în comun. A obţinut 25 din cele 26 de puncte din chestionarul auto şi a fost singura femeie înscrisă la concurs. „Îmi place să conduc. Am fost taxatoare timp de patru ani şi în tot acest timp am aşteptat să se scoată la concurs noi posturi de şofer pe troleu. Am învăţat, am făcut şcoala şi am luat toate categoriile pentru permisul de conducere, iar acum nu am ratat ocazia de a deveni şofer“, a povestit şoferiţa. Adriana Cojocaru este căsătorită şi are două fete. „Tatăl meu a fost şofer la o firmă, fratele meu este şofer pe troleu, iar eu am permis de conducere de 19 ani. Îmi plac maşinile de mare tonaj. Acum mi-am văzut visul împlinit. Soţul meu şi cele două fiice m-au sprijinit şi m-au îndemnat să dau concursul. Au spus tot timpul că degeaba am făcut şcoala de şoferi, dacă nu conduc un troleu“, a mai spus femeia.

 

„Trebuie să le ştii pe toate“

 

De câteva zile, Adriana Cojocaru conduce un troleu cu o capacitate maximă de 150 de locuri. „Îl mânuiesc mai greu pentru că este foarte mare, dar mi-aş fi dorit să conduc un autobuz. Dacă nu s-a putut, mă mulţumesc şi cu acesta“, a declarat Adriana Cojocaru. În prima zi de lucru, a avut parte de ghinion: prăjinile troleului au căzut şi a trebuit ca ea să repună în mişcare autovehiculul. „Nu m-am pierdut cu firea, ci am luat mânuşile şi le-am agăţat la loc. Asta este, dacă vrei să fii şofer de troleu trebuie să le ştii pe toate, chiar dacă eşti femeie. Am şi atestat de instructor auto şi prin mâna mea au trecut foarte mulţi elevi. Sunt mândră atunci când aflu că elevii mei au obţinut permisul de conducere“, a mai afirmat femeia.

 

A convins pe toată lumea că merită jobul

 

Directorul SC TRANSLOC SA, Vasile Căilean, a declarat că este mândru că are o şoferiţă pe unul dintre mijloacele de transport în comun: „Este prima şoferiţă din istoria TRANSLOC şi pot spune că sunt mulţumit de felul în care îşi face meseria. A dat concurs alături de alţi bărbaţi şi a obţinut 25 de puncte. A dat şi probă practică şi a reuşit să convingă pe toată lumea că merită să obţină postul. Este un exemplu pentru mulţi dintre cei care vor să îmbrăţişeze această meserie“. Călătorii au privit rezervaţi prezenţa unei femei la volanul troleului, dar o laudă acum pe şoferiţă şi spun că este mult mai atentă ca bărbaţii care conduc troleele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS