22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVară cu aromă studenţească

Vară cu aromă studenţească

Tineri din nouă ţări vor participa la Târgu Jiu la un Festival Internaţional organizat de Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi“.

GORJ. În perioada 1 – 7 august va avea loc, la Târgu Jiu, a V-a ediţie a Festivalului Internaţional „Vară cu aromă studenţească“. Proiectul este iniţiat de Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi“, membră a Uniunii Naţionale a Studenţilor din România şi a Forumului Tinerilor din Gorj şi sprijinit de autorităţile locale şi diverşi sponsori. Vor avea loc manifestări ştiinţifice, cultural-artistice şi de divertisment care au ca ţintă studenţii universităţii. Obiectivul organizării acestei manifestări este de a promova implicarea tinerilor în activităţi cu caracter cultural, educativ, precum comunicarea  între studenţii români şi cei de peste hotare şi crearea de legături între aceştia. Vor mai fi organizate dezbateri pe diverse teme de actualitate şi larg interes, precum: „Intercomunicarea“ şi ceea ce înseamnă ea în relaţiile sociale; „Poluarea – o problemă mondială“; „Terorismul la nivel global“; „Arta – mijloc de recreere şi cultura“ – o discuţie ce va avea loc într-un cadru special din Muzeul de Artă Populară de la Curtişoara; „Învăţământul superior-aspecte comparative“, luând ca bază de discuţie noile norme europene şi alinierea Universităţii la standardele internaţionale.

Seri interculturale

Nu vor lipsi din program serile interculturale, în care atât invitaţii de peste hotare, cât şi studenţii români vor încerca să împărtăşească din cultura şi tradiţiile fiecărei zone din care provin. În program vor mai fi seri de discotecă, activităţi sportive şi de divertisment, iar marea surpriză va consta în programarea unei seri pentru proiecţie cinematografică. Vor mai avea loc excursii şi vizite la Ansamblul „Constantin Brâncuşi“, Muzeul de Artă şi la monumente ale oraşului şi nu numai. La aceste manifestări vor participa, pe lângă studenţii din UCB, reprezentanţi ai altor centre universitare de peste hotare şi din ţară. Sunt aşteptaţi să participe studenţi din SUA, Spania, Turcia, Macedonia, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova şi România. Festivitatea de deschidere a festivalului va avea loc pe 1 august, la Sala Maură a Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS