10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarcină a fentat acciza

Sarcină a fentat acciza

Din primele constatări ale comisarilor Gărzii Financiare Gorj a rezultat că SC SUCCES NIC COM, aparţinând controversatului om de afaceri Nicolae Sarcină, nu a achitat accize la importul de bere din Bulgaria.

GORJ. Verificările preliminare la SC SUCCES NIC COM, firma ce aparţine omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, au scos la iveală o serie de nereguli, ce vizează neplata accizelor la importurile de bere din Bulgaria. Potrivit unor surse din interiorul Găzii Financiare Gorj, cea care a demarat un control la sfârşitul săptămânii trecute la societatea lui Sarcină, din primele verificări în contabilitatea firmei a rezultat că firma SUCCES nu a achitat accize pentru alcoolul importat din Bulgaria. Este vorba de un sortiment de bere mai ieftin pentru care a fost fixat un preţ cu mult sub cel al concurenţei. După cum a precizat comisarul-şef Traian Iana, comisarii Gărzii Financiare Gorj vor stabili şi cuantumul sumei pe care firma lui Nicolae Sarcină o are de achitat la bugetul de stat. Aceeaşi sursă a precizat că rezultatele controlului vor fi date publicităţii la jumătatea acestei săptămâni.

Încă două firme suspectate

Verificările la SC SUCCES NIC COM au fost demarate în urma unor sesizări primite de Comisariatul General al Gărzii Financiare, conform cărora mai multe firme din România au importat ilegal bere din Bulgaria. Cu toate că nu au de achitat taxe vamale, acestea fiind eliminate o dată cu primirea României în Uniunea Europeană, importatorii sunt obligaţi să plătească în ţară accizele pentru alcool. Potrivit legislaţiei româneşti în vigoare, societăţile care au importat bere bulgărească trebuia să îşi achite taxele reprezentând accize în termen de 24 de ore de la introducerea în ţară a alcoolului. În vizorul Gărzii Financiare au intrat trei firme din România, suspectate că nu au respectat reglementările Codului Fiscal şi nu au plătit accizele la berea adusă din Bulgaria. Este vorba de o societate din Roşiori, una din Bucureşti, respectiv SC SUCCES NIC COM din Gorj, care îi aparţine omului de afaceri Nicolae Sarcină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII