16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocatul Mitrache rămâne în Penitenciarul Colibași

Avocatul Mitrache rămâne în Penitenciarul Colibași

Avocatul Bogdan Mitrache din cadrul Baroului Vâlcea, fiul avocatului Vasile Mitrache şi fratele judecătorului Andrei Mitrache de la Curtea de Apel Craiova, va fi judecat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în stare de arest preventiv. Aceasta este decizia luată la sfârșitul săptămânii trecute de magistrații Curții Supreme, care au respins contestația avocatului.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au stabilit că, în luna octombrie 2013, avocatul i-a cerut lui Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, suma de 10.000 de euro pentru a obține o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acesta din urmă și fiul său erau judecați pentru înșelăciune. Cei doi nu au bătut palma, pentru că Anghel nu a avut cei 10.000 de euro, însă au reluat discuțiile în luna mai, anul acesta.
„Martorul denunțător și inculpatul Mitrache Bogdan s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urmă reproșându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condițiile sus-menționate, invocând faptul că «treaba era aranjat㻓, au precizat procurorii anticorupție. Pentru că, între timp, Vasile Anghel și rudele sale fuseseră deja condamnați la Judecătoria Craiova, avocatul Mitrache a dublat suma cerută. „În continuare, inculpatul i-a sugerat că poate relua discuțiile și că, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina, prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea apelului, să dispună o hotărâre favorabilă pentru sine, fiul său și concubina acestuia“, au mai reținut procurorii DNA. Anchetatorii au mai reținut că avocatul s-a înțeles cu Vasile Anghel ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în două tranșe – 10.000 de euro în cel mai scurt timp, iar restul de 10.000 de euro să-i primească după rămânerea definitivă a hotărârii Curții de Apel Craiova. Anghel a hotărât însă să-l denunțe pe avocat, care a fost prins în flagrant pe 22 iunie, când primea 9.000 de euro din banii ceruți. După flagrant, avocatul Mitrache a fost arestat preventiv, iar la sfârșitul lunii iulie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești.
Pe 8 septembrie, instanța a prelungit mandatul de arestare emis pe numele inculpatului, care este deținut în Penitenciarul Colibaşi. Hotărârea instanței a fost contestată de avocatul Mitrache, însă joi, pe 18 septembrie, Curtea Supremă i-a respins acțiunea ca nefondată. Bogdan Mitrache va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS