16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbatul împușcat de polițiști, trimis la Jilava

Bărbatul împușcat de polițiști, trimis la Jilava

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă craioveanul de 30 de ani care, în seara zilei de 26 august, a fugit de la Clinica de Psihiatrie și a agresat un tânăr de 27 de ani, a avut discernământ. Agresorul, care a fost împușcat după ce a amenințat doi polițiști cu un cuțit, a fost externat din Spitalul de Urgență Craiova și transportat la Penitenciarul Jilava din București.
Marțea trcută, în jurul orei 21.30, un bărbat de 30 de ani, diagnosticat cu tulburare afectivă bipolară, a plecat din Clinica de Psihiatrie I Craiova și s-a dus acasă, în cartierul Craiovița Nouă, unde și-a bătut tatăl. După aceea, a luat un cuțit din bucătărie și a plecat, iar pe strada Micșunele din același cartier, bărbatul l-a lovit cu picioarele pe Ionel Camen, de 27 de ani, care a suferit leziuni grave la nivelul feței și capului, apoi a plecat cu cuțitul în mână către un parc din apropiere. Acolo a fost ajuns de un echipaj de polițiști, care au fost nevoiți să folosească armele pentru a-l opri pe bărbatul de 30 de ani. Agresorul a fost împușcat de șase ori în piciorul stâng și a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul de Urgență Craiova, unde a rămas internat sub pază. Ionel Camen, victima sa, a ajuns în stare critică la aceeași unitate medicală. Ieri, tânărul era conștient, însă va rămâne internat în continuare la Terapie Intensivă, sub supraveghere medicală.
Cercetările au fost preluate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care, joi, a solicitat Tribunalului Dolj arestarea bărbatului pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. „Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara de 26.08.2014, în timp ce se afla într-un cartier din Craiova, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei C.I., aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, cauzându-i leziuni grave ce i-au pus viaţa în primejdie“, au reținut anchetatorii.
Instanța a admis cererea procurorilor și a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele agresorului, care a rămas internat sub pază la Spitalul de Urgență Craiova. Vineri, bărbatul a fost externat și transferat la Penitenciarul-Spital Jilava, unde va fi supus unei expertize psihiatrice. Dacă se va stabili că a avut discernământ, craioveanul va fi cercetat și judecat pentru tentativă de omor, iar dacă se va constata că nu a avut, va fi internat într-un spital cu regim special, cum ar fi Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS