17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgresorul împușcat de polițiști, arestat preventiv

Agresorul împușcat de polițiști, arestat preventiv

https://www.youtube.com/v/VceF-aidFvU

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut arestarea preventivă a craioveanului de 30 de ani care, marți seară, a fugit de la Clinica de Psihiatrie și a agresat un tânăr de 27 de ani, care este în comă la Spitalul de Urgență Craiova.
Marți seară, în jurul orei 21.30, un bărbat de 30 de ani a plecat din Clinica de Psihiatrie I Craiova și s-a dus acasă, în cartierul Craiovița Nouă. Când a ajuns acasă, tânărul, care este în evidențele medicilor cu tulburare afectivă bipolară, și-a lovit tatăl, apoi a luat un cuțit din bucătărie și a plecat. Pe strada Micșunele din același cartier, bărbatul l-a lovit cu picioarele pe Ionel Camen, de 27 de ani, care a suferit leziuni grave la nivelul feței și capului, apoi a plecat cu cuțitul în mână către un parc din apropiere. Acolo a fost ajuns de un echipaj de polițiști, care au fost nevoiți să folosească armele pentru a-l opri pe bărbatul de 30 de ani. Agresorul a fost împușcat de șase ori în piciorul stâng și a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul de Urgență Craiova, unde a rămas internat sub pază. În schimb, Ionel Camen a ajuns în stare critică la aceeași unitate medicală. Ieri, Camen era ceva mai bine, însă medicii erau încă rezervați. Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență Craiova, ieri, pacientul a fost detubat și respira singur, însă starea lui era în continuare critică.
Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care, ieri a solicitat Tribunalului Dolj arestarea bărbatului pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. La ora 16.30, instanța a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pe numele bărbatului.
„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara de 26.08.2014, în timp ce se afla într-un cartier din Craiova, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra victimei C.I., aplicându-i mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, cauzându-i leziuni grave ce i-au pus viaţa în primejdie“, a precizat procuror Amalia Năstasie, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Inculpatul va rămâne internat sub pază la Spitalul de Urgență Craiova, iar procurorii spun că acesta va fi transferat în arest când medicii vor considera că pacientul poate fi externat. În continuare, anchetatorii vor solicita efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a stabili dacă tânărul de 30 de ani a avut discernământ în momentul comiterii faptei, așa că este posibil ca bărbatul să fie transferat direct la Penitenciarul-Spital Jilava.
Paza pacientului este asigurată permanent de doi agenți înarmați din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS