10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceni arestaţi pentru infracţiuni informatice

Vâlceni arestaţi pentru infracţiuni informatice

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au prins miercuri în flagrant, pe raza oraşului Balş, judeţul Olt, doi bărbaţi, de 23, respectiv 30 de ani, din judeţul Vâlcea, în timp ce ridicau, de la o agenţie de transfer bani, 1.800 de euro, după ce, în prealabil, ridicaseră din municipiul Târgu Jiu 8.600 de lei şi 2.200 de euro.
În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au efectuat patru percheziţii domiciliare, pe raza oraşului Băbeni, judeţul Vâlcea, la domiciliile membrilor unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.
Patru bărbaţi din judeţul Vâlcea sunt bănuiţi că, în perioada iunie-iulie 2014, prin efectuarea de licitaţii fictive, prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni români şi străini, cu suma de aproximativ 50.000 de euro.
La percheziţii au fost ridicate, în vederea cercetărilor, două laptopuri, zece telefoane mobile, 37 CD-uri, cinci memory stick-uri, o imprimantă, precum şi acte de identitate falsificate.
Tribunalul Olt a dispus joi măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, a doi tineri, de 29 şi respectiv 23 de ani, şi măsura preventivă a controlului judiciar faţă de alţi doi, de 25 şi respectiv 30 de ani, toţi din judeţul Vâlcea, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals privind identitatea, fals informatic, fraudă informatică.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS