17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de persoane, reţinuţi

Traficanţi de persoane, reţinuţi

Poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj cercetează doi bărbaţi bănuiţi că ar fi exploatat sexual mai multe tinere pe teritoriul României şi a altor state. Cei doi au fost reţinuţi vineri pentru 24 de ore.
În urma organizării mai multor acțiuni de prindere în flagrant, au fost depistaţi doi bărbaţi, de 29, respectiv 36 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi complicitate la aceste infracţiuni.
Joi seară, au fost efectuate patru percheziţii la imobile din municipiul Motru şi comuna Glogova, judeţul Gorj, percheziţii corporale, precum şi asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate mai multe obiecte-corp delict, telefoane mobile, tablete, laptopuri, medii de stocare a datelor informatice şi diverse acte (înscrisuri autentificate sau sub semnătură privată, documente de călătorie, documente privind expediţii de bani etc.).
Bărbatul de 36 de ani este bănuit că, din anul 2010, cu sprijinul bărbatului de 29 de ani, ar fi recrutat, transportat şi plasat mai multe tinere, pentru a fi exploatate sexual, inclusiv pe litoralul românesc sau în străinătate, în Austria sau Italia.
Victimele, printre care minore, erau recrutate sub pretextul acordării de sprijin în promovarea unor testări sau examene, fie prin acordarea anticipată de bani.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS