6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetrist craiovean, tâlhărit de trei minori

Taximetrist craiovean, tâlhărit de trei minori

Polițiștii craioveni au reținut, în cursul zilei de marți, un minor de etnie romă care este acuzat că, în noaptea de 22 spre 23 iulie, împreună cu alți doi minori, au bătut și jefuit un taximetrist care i-a dus cu mașina în cartierul Popoveni.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, miercuri, la sediul Secţiei 2 Poliţie s-a prezentat taximetristul Costel Cismaru, de 43 de ani, din Craiova, care a sesizat faptul că, marți noapte, în jurul orei 01.00, a transportat trei tineri necunoscuţi în cartierul Popoveni din municipiu, iar când a oprit la adresa indicată a fost deposedat prin violenţă de suma de 200 de lei.
Polițiștii craioveni spun că, în urma cercetărilor, autorii tâlhăriei au fost identificați ca fiind trei minori. Este vorba de Florin S., de 14 ani, Florin C., de 16 ani, ambii din Craiova, și de Ionuț D., de 15 ani, domiciliat în Băilești.
Minorul de 16 ani a fost prins de oamenii legii și dus la sediul Secţiei 2 pentru cercetări. Ulterior, procurorul de caz e dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, minorul de 16 ani fiind dus în arest. Reprezentanții IPJ Dolj au mai precizat că suspectul va fi dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Florin C. nu este la prima „întâlnire“ cu oamenii legii, minorul de 16 ani fiind trimis în judecată în decembrie, anul trecut, într-un dosar de furt calificat. Dacă Judecătoria Craiova a dispus ca inculpatul minor să fie internat într-un centru de reeducare pentru infracțiunile comise, la sfârșitul lunii aprilie, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca inculpatul să nu fie internat într-un centru de reeducare, ci timp de șase luni să fie supravegheat de un polițist. De asemenea, Florin C. a fost obligat să se înscrie la o școală, dar și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la anumite termene.
Se pare că sentința Curții de Apel Craiova nu a avut nici un efect asupra minorului, care a trecut de la furturi calificate la tâlhării.
Reamintim că, în iunie 2013, alt taximetrist din Craiova a fost tâlhărit de doi minori, ambii de 16 ani, unul din municipiu, iar celălalt din comuna doljeană Caraula. Modul de operare a fost același, taximetristul fiind bătut când a ajuns la destinație și jefuit de telefonul mobil și suma de 110 lei. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, iar în noiembrie anul trecut, craioveanul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, iar minorul din Caraula a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, însă  cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS