9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Dunărea, groapa de gunoi a comunei Hinova

Mehedinţi: Dunărea, groapa de gunoi a comunei Hinova

http://www.youtube.com/watch?v=x-K9oZP2xQA

\n

Imagine dezolantă şi chiar tristă a fluviului Dunărea, în comuna Hinova, din judeţul Mehedinţi. Din cauza gunoaielor aruncate la voia întâmplării, malul, dar şi aproape jumătate din luciul de apă, au fost cuprinse de mizerii şi ierburi. Acolo unde odată localnicii din Hinova stăteau la plajă sau pescuit, acum tronează gunoaiele şi ierburile.
După felul în care arată, s-ar putea spune că Dunărea a ajuns groapa de gunoi a cetăţenilor din Hinova.
Din dorinţa de a readuce Dunărea la ce a fost odată, un grup de tineri s-au gândit să facă ei curăţenie. Au avut nevoie de toate uneltele, dar şi de mult curaj pentru a trece la treabă.
„Ne dorim să facem şi noi baie, să pescuim, să ieşim cu barca în larg, dar nu se poate, sunt foarte multe gunoaie, iarbă cât vezi cu ochii şi trebuie să ne facem loc printre mizerii, noi, singuri“, a spus Ionuţ Peşchir, un tânăr din comuna Hinova.
Pe lângă gunoaiele aruncate la voia întâmplării, o problemă foarte mare o reprezintă şi ierburile care cresc de pe fundul Dunării şi apoi ies la suprafaţă, acaparând astfel jumătate din luciul apei. Această situaţie dezolantă a început de mai bine de patru ani, însă autorităţile nu par preocupate.
„A început să apară iarba asta de vreo patru ani şi în ea se pring gunoaie peste gunoaie şi nu mai poţi să intri în apă, e plin până aproape de mijlocul Dunării şi apa este foarte murdară“, a spus Claudiu, un alt tânăr din Hinova.
Tinerii din Hinova sunt decişi acum să facă echipe pentru a salva Dunărea din gunoaie.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS