10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArest prelungit pentru Nixon și concubina sa

Arest prelungit pentru Nixon și concubina sa

Avocații lui Ionel Călin, zis Nixon, şi ai concubinei sale, Ştefania Călin, nu i-au putut convinge pe judecătorii Curții de Apel Craiova că cei doi clienți ai lor pot fi judecați în stare de libertate într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de cumpărare de influență și șantaj.

Potrivit procurorilor anticorupție, în cursul anului 2013, Bogdan Mitrache, avocat definitiv în cadrul Baroului Vâlcea, fiul avocatului Vasile Mitrache şi fratele judecătorului Andrei Mitrache de la Curtea de Apel Craiova, i-a cerut suma de 29.000 de euro lui Nixon, bani pe care i-a şi primit în trei tranşe.
În schimbul celor aproape 30.000 de euro, avocatul Mitrache l-a lăsat pe Nixon să creadă că „are influenţă asupra judecătorilor de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi că îi poate determina să nu dispună şi să nu menţină arestarea preventivă a lui Călin Ionel şi a celor doi fii ai săi în dosare ale Tribunalului Dolj în care aceştia erau inculpaţi şi să pronunţe hotărâri favorabile acestora. Pentru a fi cât mai convingător, Mitrache Ion Bogdan s-a prevalat de relaţia de rudenie apropiată cu fratele său, magistrat judecător din cadrul Curţii de Apel Craiova“, au precizat procurorii DNA. Anchetatorii susţin că au obținut probe care arată că, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, Nixon a început să-l ameninţe pe avocatul Mitrache, pentru a-i da banii înapoi, plus o dobândă de 8.500 de euro. Anchetatorii au reţinut că Nixon l-a constrâns pe avocatul Mitrache să îi restituie suma totală de 37.500 de euro, reprezentând banii pe care Ionel și Ștefania Călin i-au dat avocatului plus o dobândă de 8.500 de euro. De asemenea, Mitrache ar fi fost ameninţat de Nixon că, dacă nu înapoiază banii și dobânda, va exercita acte de violenţă asupra sa şi a membrilor familiei sale. Deși știa că va fi acuzat de trafic de infleunță, ca să scape de amenințări, avocatul Mitrache a hotărât să-i denunțe pe cei doi, nu înainte de a le da însă 3.000 de euro, un autoturism VW Touareg evaluat la 6.500 de euro, un teren în localitatea Drăgăşani, evaluat la 15.000 de euro, dar şi suma de 4.000 de lei. Ulterior, pe 10 mai, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant, Ionel şi Ștefania Călin au fost arestați preventiv, iar o lună mai târziu au și fost trimiși în judecată.
După ce au ajuns în arest, cei doi inculpați au formulat mai multe cereri pentru a fi eliberați, însă, până acum, nici ei și nici avocații lor nu au reușit să-i convingă pe magistrații craioveni că pot fi judecați în stare de libertate. Pe 16 iulie, Tribunalul Dolj a hotărât să prelungească mandatele de arestare preventivă emise pe numele inculpaților, însă aceștia din urmă au contestat decizia instanței. Ieri, Curtea de Apel a hotărât să respingă ca nefondate contestațiile formulate de Nixon și concubina sa, astfel că cei doi vor rămâne în continuare după gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS