11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Viteza şi alcoolul i-a lăsat fără permis

Dolj: Viteza şi alcoolul i-a lăsat fără permis

În acest sfârşit de săptămână, efectivele Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier Craiova şi formaţiunile rutiere de la poliţiile municipale şi orăşeneşti au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de viteză.

Poliţiştii doljeni au acţionat şi pentru conștientizarea şoferilor și a pasagerilor cu privire la importanța purtării centurii de siguranță.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 418 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 63.760 lei, dintre care 170 pentru viteză neregulamentară, iar 36 amenzi pentru neportul centurii. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:
În timp ce poliţiştii executau serviciul de supraveghere a traficului rutier au făcut semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, care circula pe b-dul Decebal, al cărui şofer nu s-a conformat şi a continuat deplasarea, fapt pentru care poliţiştii l-au urmărit şi blocat în trafic. Cel în cauză a fost identificat în persoana lui C.IONUŢ, de 26 de ani, din Băileşti, Dolj stabilindu-se faptul că acesta avea viteza de deplasare de 87 km/h, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii l-au sancţionat pe acesta cu amendă în sumă totală de 2.970 de lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 zile.

Poliţiştii rutieri l-au depistat şi pe T. GEORGE, de 22 ani, din comuna Dobreşti, Dolj în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Bucureşti, cu viteza de 121 km/h. Şi acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS