14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Închisoare cu suspendare pentru ortopedul Anuşca

Craiova: Închisoare cu suspendare pentru ortopedul Anuşca

Medicul ortoped craiovean Dan-Nelu Anuşca, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, a fost condamnat în urmă cu puţin timp de magistraţii Curţii de Apel Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Reamintim că în octombrie 2012, medicul Dan-Nelu Anuşca a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la o pacientă, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. Pe 17 octombrie 2012 cadrul medical a fost arestat preventiv, iar pe 31 octombrie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În mai 2013, Tribunalul Dolj l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Magistraţii au scăzut din pedeapsă cele cinci luni petrecute de inculpat în arest şi i-au menţinut obligaţia de a nu părăsi ţara până când această hotărâre va rămâne definitivă. În plus, instanţa l-a obligat pe doctorul Anuşca să le dea aparţinătorilor pacientei cei 800 de lei primiţi drept mită.

Inculpatul a atacat sentinţa de atunci a Tribunalului Dolj cu apel, iar astăzi magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au admis acţiunea şi au hotărât condamnarea medicului la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS