3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânăr craiovean, bătut crunt de Pavel Surdu

Tânăr craiovean, bătut crunt de Pavel Surdu

Ion Pavel Boboc-Surdu, fiul avocatului craiovean Petre Surdu, este cercetat de poliţiştii doljeni pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, după ce a bătut un tânăr şi l-a abandonat într-o baltă de sânge.

Un tânăr, de 27 de ani, din Craiova, Daniel Niculescu, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova vineri dimineaţă, în stare gravă. Niculescu a fost găsit de doi agenţi ai firmei de pază Civitas, într-o baltă de sânge, în apropierea localului Intim din cartierul craiovean Lăpuș, fiind transportat apoi la spital. Tânărul a fost preluat de dr. Alexandru Cameniţă, medic primar la Secţia de neurochirurgie, care a stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral parietal, bilateral, după ce s-a lovit cu capul de ciment. „Pacientul a suferit fracturi craniene parietale, dar şi o serie de contuzii hemoragice pe partea stângă a creierului. În acest moment, pacientul este în comă indusă, la Terapie Intensivă. Încercăm să-l ajutăm şi sperăm să se recupereze“, a precizat, pentru Gazeta de Sud, medicul neurochirurg Alexandru Cameniţă.
Ulterior, cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj, care au stabilit că tânărul a fost bătut de Ion Pavel Boboc-Surdu, fiul avocatului Petre Surdu (decedat în noiembrie 2010), care, după ce l-a lovit, l-a abandonat într-o baltă de sânge. Rudele tânărului bătut se tem ca nu cumva agresorul şi apropiaţii acestuia să încerce muşamalizarea cazului. „Doctorii ne-au explicat că băiatul meu are mai multe cheaguri de sânge pe creier şi că este în stare gravă, este intubat. Am înţeles că a fost bătut de un anume Surdu, un băiat de avocat, şi îmi e frică să nu încerce muşamalizarea cazului. Am auzit că deja au luat legătura cu un martor care a dat o declaraţie în care a spus ce s-a întâmplat“, a declarat Constanţa Niculescu, mama lui Daniel Niculescu.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că, în prezent, se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, urmând să se stabilească starea de fapt.

Condamnat pentru scandalul din George Enescu

Ion Pavel Boboc-Surdu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că, în septembrie 2007, a participat la un scandal cu săbii şi pistoale, în prezent fiind în termenul de încercare.
Potrivit anchetatorilor, în seara de 10 septembrie 2007, Florin Anca, zis Fofana, Nicuşor Brandibur, zis Nicu Grasu, Marius Voinea, poreclit Creţu, Ion Pavel Boboc-Surdu, Ionuţ Stângă, zis Willy, şi Ştefan Mitre s-au dus cu patru maşini în cartierul George Enescu pentru a cere socoteală membrilor familiei Camen. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în urma cercetărilor s-a stabilit că toţi cei şase, „prin folosirea de arme de foc şi arme albe, au produs scandal public, tulburând grav ordinea şi liniştea publică“. În urma scandalului, nu a fost rănită grav nici o persoană, iar poliţiştii au ridicat de la faţa locului 17 tuburi goale de cartuşe, ce fuseseră trase din pistoale cu gaze. Cercetările în acest caz au durat trei ani, cei şase inculpaţi fiind trimişi în judecată abia în septembrie 2010. Ei au fost condamnaţi, în februarie 2013, la pedepse între un an şi doi ani de închisoare cu suspendare. Pe 10 octombrie 2013, la mai bine de şase ani de la scandal, inculpaţii au fost condamnaţi definitiv printr-o hotărâre a Curţii de Apel Craiova, care a menţinut pedepsele date de Judecătoria Craiova.
Ion Pavel Boboc-Surdu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, termenul de încercare fiind de trei ani, începând cu data rămânerii definitive a sentinţei.
Potrivit legii, dacă în cursul termenului de încercare condamnatul a săvârşit o nouă infracţiune pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată şi dispune executarea în întregime a pedepsei.

Lovirea sau alte violenţe

Potrivit art. 193 din Codul Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS