3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru trafic de influenţă

Condamnat pentru trafic de influenţă

Un craiovean de 37 de ani a fost condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au reţinut că inculpatul a cerut şi primit bani pentru a aranja transferul a doi militari.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările în acest caz au început la sfârşitul lunii august, anul trecut, după ce un bărbat a reclamat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj că i-a dat 14.000 de lei (2.000 de euro şi 5.000 de lei) lui Marian Daniel Dinu, care i-a promis că va „aranja“ transferul fiului său de la o unitate de pompieri din Câmpulung Muscel, Argeş, la una din judeţul Dolj.
După ce a pus mâna pe bani, Dinu a uitat de promisiunea făcută, iar bărbatul care încerca să-şi transfere fiul în Dolj a sesizat ofiţerii anticorupţie. În baza plângerii făcute de bărbatul înşelat de Dinu, procurorul de caz a autorizat folosirea unui investigator sub acoperire, care l-a abordat pe Dinu şi l-a rugat să-l ajute cu transferul fratelui său de la o unitate militară din municipiul Craiova la una din Caracal, Olt. Marian Daniel Dinu a explicat că ştie persoana potrivită care poate rezolva transferul, însă numai în schimbul sumei de 5.000 de lei. Cei doi au bătut palma, însă după ce a pus mâna pe bani, Dinu a fost ridicat de ofiţerii anticorupţie. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că inculpatul nu cunoştea persoane din conducerea ISU Argeş sau a unităţilor militare din Craiova, ci doar susţinea acest lucru pentru a pune mâna pe bani.
În octombrie, inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, iar în noiembrie a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare de judecătorii Tribunalului Dolj. Marian Daniel Dinu a făcut apel împotriva hotărârii instanţei, iar pe 14 februarie a fost condamnat definitiv. Curtea de Apel Craiova a hotărât să-l condamne la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru faptele comise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS