5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinor agresat de un vecin

Minor agresat de un vecin

Viaţa unui copil de 11 ani din satul mehedinţean Odobleja este lăsată în voia sorţii din cauza sărăciei. Băiatul, aflat în grija unei bunici, a fost bătut de două ori în trei zile de un vecin. Deşi a suferit traumatisme la cap şi la spate, el nu a rămas în spital să primească îngrijiri pentru că bunica lui nu are bani să plătească spitalizarea, aşa cum se face pentru orice victimă a unei agresiuni.
Daniel Dulamă şi fratele său au fost abandonaţi de mamă în urmă cu şapte ani, iar tatăl lor a luat drumul străinătăţii pentru a câştiga o pâine, lăsând băieţii în grija mamei sale.
Daniel, un copil năstruşnic, cum sunt în general băieţii de vârsta lui, a plecat pe 14 februarie, trimis de bunică, să cumpere pâine de la magazinul din sat. Pe drum a fost bătut de un vecin atât de tare încât a zăcut două zile. Bunica n-a spus la nimeni şi întâmplarea poate ar fi fost dată uitării, dar două zile mai târziu, pe 16 februarie, copilul a fost bătut încă o dată de acelaşi vecin, pe motiv că i-ar fi stricat unui consilier local din comuna Livezile răzoarele de ceapă puse în toiul iernii.
„Vineri după-amiază, l-am trimis la magazin să cumpere pâine. Nu ştiu ce a făcut şi cum, dar am aflat că vecinul Ştefan Şeitan l-a prins şi la bătut, i-a dat cu piciorul în fund, l-a lovit peste spate şi în cap. Duminică l-a prins din nou şi l-a bătut, copilul s-a simţit rău, i-am dat jumătate de algocalmin, dar degeaba. Eu nu am avut bani să merg cu el la medic, am sunat la 112. Apoi m-a certat şeful de post că am sunat la 112 şi nu l-am sunat pe el, dar eu nu am avut credit pe telefon“, a spus Elena Dulamă, bunica băiatului.
Atât de tare a luat bătaie Daniel încât a fost nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă.
„Echipajul de ambulanţă a mers în satul Odobleja, comuna Livezile, unde a găsit un copil în vârstă de 11 ani ce locuia cu bunica, iar din spusele dânsei reiese faptul că băiatul a fost agresat de o persoană adultă. Băiatul prezenta un traumatism cranio-facial şi un traumatism lombar în urma agresiunii. A fost dus la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin pentru tratament de specialitate şi investigaţii“, a declarat Ramona Drulă, asistent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.
Pe lângă bătăile luate de la vecin, copilul a primit o palmă şi de la autorităţi. Medicii au spus că, dacă bunica nu achită spitalizarea, copilul nu poate rămâne internat pentru că este vorba despre o agresiune. Aceştia au mai sfătuit-o pe bătrână să lase copilul la oraş, dacă poate, să nu îl mai ducă la ţară, lângă agresor.
„El ar fi trebuit să rămână internat, însă nu s-a putut pentru că nu am avut bani să plătesc spitalizarea, fiind vorba despre o agresiune. Cei de la spital mi-au spus să îl las la oraş dacă am la cine, că ar fi mai bine pentru el. Atunci fata mea, care locuieşte în oraş, a spus că îl ţine ea. Părinţii copilului sunt despărţiţi, mama i-a abandonat, iar fiul meu este plecat la muncă în străinătate. Băieţii sunt ai nimănui, dar indiferent ce ar face, sunt copii şi nu trebuie bătuţi aşa“, a spus Elena Dulamă.
Copilul a fost dus cu ambulanţa la spital, însă nu a rămas internat, deşi prezenta un traumatism facial.
„Pe 16 februarie, în Urgenţă s-a prezentat un minor de 11 ani, care în urma unei agresiuni declarate verbal, din urmă cu două zile, prezenta un traumatism cranian închis acut. Starea generală era bună. A mers acasă, fiind îndrumat spre medicul de familie“, a declarat Elena Bololoi, director medical la Spitalul Judeţean Mehedinţi.
Poliţia a deschis o anchetă şi totodată un dosar penal în care vor fi cercetaţi toţi cei vinovaţi.
„În data de 14 februarie, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Vânju Mare a fost sesizat prin 112 de către o persoană de sex feminin despre faptul că nepotul pe care îl are în îngrijire a fost lovit de un bărbat din satul Odobleja. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, dosar înregistrat la Parchetul de pe le lângă Judecătoria Vânju Mare, urmând ca la final să fie înaintat acestei instituţii cu propunerile corespunzătoare“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Acum, băiatul de 11 ani, în loc să fie la spital pentru a-i fi tratate traumatismele şi a obţine un certificat medico-legal, se află în grija unei mătuşi ce locuieşte cu chirie în Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS